BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’DEKİ 16 BİN 122 ESNAFA GIDA KOLİSİ ULAŞTIRDI

BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’DEKİ 16 BİN 122 ESNAFA GIDA KOLİSİ ULAŞTIRDI

TARSUS’TAN ANAMUR’A 16 BİN 122 ESNAFA GIDA KOLİSİ

BÜYÜKŞEHİR’İN GIDA SEFERBERLİĞİ İLE 13 İLÇENİN TAMAMINDA ESNAFA GIDA KOLİSİ ULAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinin ekonomik sıkıntılarından etkilenen Mersin esnafına yaşadıkları zorlu süreçte can suyu olabilmek için 16 bin 122 gıda kolisi desteğinde bulundu. Kent merkezinde 9 bin 340 esnafa ulaşan gıda kolileri, kentin en doğusundaki Tarsus’ta 1430 esnaftan, en batısındaki 320 esnafa kent genelindeki 13 ilçenin tamamında dağıtıldı.

Büyükşehir’in 400 gıda kolisi ulaştırdığı Gülnar İlçesi’nden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar, “Koronavirüs sürecinin başından bugüne kadar esnafımız ekonomik sıkıntılar çekiyor. Büyükşehir Belediyemiz de temel ihtiyaçlarını giderme konusunda esnafımıza can suyu olmuş oldu” dedi.

Koronavirüs salgını süreci, Türkiye genelindeki esnafın ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmasına neden olurken, Mersin’de faaliyet gösteren esnaf da sürecin etkisi altında kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi de başlattığı gıda kolisi seferberliğiyle esnafa can suyu oldu. Büyükşehir’in 16 bin 122 gıda kolisi, kentin en doğusundaki Tarsus’tan, en batısındaki Anamur’a kadar 13 ilçenin tamamında sıkıntılı günler geçiren esnafa ulaştırıldı. Büyükşehir’in 400 gıda kolisi ulaştırdığı Gülnar İlçesi’nden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar, Büyükşehir’in bu süreçte esnafın temel gıda ihtiyacını karşılamasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Büyükşehir, kentteki esnaf odalarıyla işbirliği yaptı

Koronavirüs salgınının Türkiye’de de etkisini göstermeye başladığı günlerde alınan tedbir kararları ülke genelinde kuaför, berber, kafe, lokanta ve kıraathane gibi mekanların işletmeciliğini yapan esnafın ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmasına neden oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi de Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile işbirliği sağlayarak sıkıntılı günler geçiren esnaf için gıda kolisi seferberliği başlattı.

13 ilçede 16 bin 122 esnafa gıda kolisi dağıtıldı

Kent genelinde başlatılan çalışma kapsamında 16 bin 122 gıda kolisi Mersin’in 13 ilçesindeki esnafa ulaştırıldı. Kentin Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli’den oluşan 4 merkez ilçesinde 9 bin 340 gıda kolisi dağıtılırken, kentin en doğusundaki Tarsus’ta 1430, en batısındaki Anamur’da 320 koli dağıtımı gerçekleşti. Erdemli’de 1500, Mut’ta 900, Aydıncık’ta 100, Çamlıyayla’da 52, Bozyazı’da 280, Silifke’de 1800 ve Gülnar’da ise 400 gıda kolisi yaşanan süreçte esnafa nefes oldu.

Gülnar’da 400 gıda kolisi Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na teslim edildi

Mersin’in merkezine yaklaşık 180 kilometre uzaklıkta yer alan Gülnar İlçesi’ne ulaşan 400 gıda kolisi Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na teslim edildi. İlçedeki 600 esnaftan 190’ının Koronavirüs salgını nedeniyle iş yapamaz duruma geldiğini belirten Oda Başkanı Zeynel Nar, “Kadın kuaförleri, berberler, çay ocağı işletmecileri, kahveciler şu anda iş yapamaz durumda. Koronavirüs sürecinin başından bugüne kadar esnafımız ekonomik sıkıntılar çekiyor. Ticari hareketlilik olmadığından sürekli sokağa çıkma yasağı olmuş gibi bir şey oldu. Çünkü vatandaş yok. Vatandaş olmayınca esnaf da ticaret yapamıyor. Ticaret yapamadığından esnaf arkadaşlarımızın tamamı ekonomik sıkıntılar içerisine girdi. Büyükşehir Belediyemiz de temel ihtiyaçlarını giderme konusunda esnafımıza can suyu oldu” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le yaptıkları görüşmelerde Başkan Seçer’in kentteki esnafın sorunları ile yakından ilgilendiğini belirten Nar, “Esnafın sorunları konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız’la daha önce de iletişime geçtiğimde, Gülnar’daki esnafımızın karşılaştığı sorunlarla ilgili gerekli hassasiyeti gösterdi. Sorunlar daha hızlı çözüme ulaştı” ifadelerini kullandı.

Silifke’deki esnafa 1800 gıda kolisi

Silifke’ye ulaşan 1800 gıda kolisinin 323 adedi zor günler yaşayan minibüs şoförlerine ulaştı. Silifke Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Kaya, Koronavirüs salgını nedeniyle esnafın çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Özellikle toplu taşıma ve okul servisi şoförleri 16 Mart’tan bu yana kontak kapattı. Mağdurlar, sıkıntı içindeler, ödemeleri gereken taksitleri var. Toplu taşımalar için de yolcu kapasitesinin yüzde 50’sini taşıma uygulaması geldi. İnsanlar da toplu taşımayı kullanma taraftarı değil. Bu zor günlerde Büyükşehir Belediyemiz’in yapmış olduğu bu incelik için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Kimseyi zor durumda bırakmadan, herkesin talebini anında yerine getirdiler”

Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Uçal Mavili ise ilçedeki esnafın umudunu kestiği bir dönemde Büyükşehir’den gelen gıda kolisi desteğinin umutlarını yeniden yeşerttiğini belirtti. Mavili, şöyle devam etti:

“Zor günümüzde Büyükşehir Belediyemiz’den gıda yardımının gelmesi esnafımızı çok memnun etmiştir. Bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Organize bir şekilde bu yardımı yaptılar. Kimseyi zor durumda bırakmadan, herkesin talebini anında yerine getirdiler. Herkesi memnun ettiler. ‘Gelin, Büyükşehir’den yardım paketi var’ denince insanların gözlerinden neşe okunuyordu. Çünkü böyle bir yardımın olacağına kimse inanmıyordu. Televizyonlarda izledikleri kadarıyla yardımların kısıtlanacağını düşünüyorlardı. Fakat Büyükşehir’in kısıtlama yapmadan bu yardımı yapması esnaf ve sanatkarları memnun etti.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?