BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERE MESLEK SEÇİMİNDE YOL GÖSTERİYOR

BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERE MESLEK SEÇİMİNDE YOL GÖSTERİYOR

reklam"

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ev sahipliğinde ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) koordinasyonunda Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik ‘Kariyer Günü Etkinliği’ düzenlendi. Etkinlikte katılımcılar meslek seçmenin önemi, iş dünyasının adaylardan beklediği yetkinlikler, iş hayatında dijitalleşme, girişimcilik gibi konularda öğrencilere destek oldular.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin rehberlik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında üniversite öğrencilerine gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra, meslek seçme aşamasında olan lise öğrencilerine yönelik çalışmaları da devam ediyor.

Bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından, lise öğrencilerine yönelik ‘Kariyer Günü Etkinliği’ gerçekleştirildi. ‘Kariyerinde Bir Adım Öne Çık’sloganı ile gerçekleşen etkinlik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ev sahipliğinde ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) koordinasyonunda düzenlendi.

Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) Başkanı Serkan Özada, Turkcell İnsan Kaynaklar İş Ortağı Elektro Grup İnsan Kaynakları Müdürü İnci Korkusuz, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve BioMAR Mühendislik Kurucusu Prof. Dr. H. Duygu Bilgen ile Gezairi Akademi Genel Müdürü Başak Yıldırımel, kariyer yolculuklarında öğrencilere rehberlik etmek adına deneyimlerini paylaştı.

Katılımcılar meslek seçmenin önemi, iş dünyasının adaylardan beklediği yetkinlikler, iş hayatında dijitalleşme, girişimcilik gibi konularda öğrencilere destek oldular. Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte okul idarecileri ve öğretmenler de etkinliğe katılım sağladı. Öğrenciler ile karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen etkinlik, interaktif bir şekilde gerçekleşti.

Özada: “Doğru meslek seçimi, doğru hayat biçimlerini seçmelerini sağlayacak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü ve GİDERİK Başkanı Serkan Özada, Kariyer Merkezi olarak öncelikle hedef kitlelerini; iş arayanlar, gençler, öğrenciler, üniversiteliler ve işverenlerin oluşturduğundan söz etti. Bu gruplar içerisinde öğrencilerin çok önemli olduğunu ifade eden Özada, “Çünkü öğrencilerimize kariyer rehberliği ve danışmanlığı hizmetini ne kadar erken kurgularsak, geleceğe dönük kariyer yolculuklarında da o kadar başarılı oluyorlar. Gençlerin kendilerini ve meslekleri tanımaları, iş arama kanallarını öğrenmeleri, firmalarla bağlantı ve networking sağlamaları, sektördeki değişimleri öğrenmeleri çok önemli. Bugün burada bilişim, lojistik ve girişimcilik konusuna değinmeye çalıştık. Üniversite öğrencilerimize olduğu kadar, lise öğrencilerimize de hitap etmeye çalışıyoruz. Çünkü doğru meslek seçmeleri, doğru hayat biçimlerini seçmelerini sağlayacak” dedi ve güzel bir etkinliğe imza attıklarını ifade ederek, sektörleri tanıtacak öğrenci ve sektör temsilcilerini buluşturan etkinliklere devam edeceklerini kaydetti.

 

Prof. Bilgen: “Hem akademik kariyer, hem de girişimcilik aşamalarını göstermeye çalıştım”

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve BioMAR Mühendislik Kurucusu Prof. Dr. H. Duygu Bilgen, etkinliğin çok güzel geçtiğinden söz ederek, “Öğrencilere yol göstermek son derece önemli. Ben hem akademik kariyer, hem de girişimcilik aşamalarını göstermeye çalıştım ve özellikle; ‘yeşil girişimcilik, sürdürülebilir girişimcilik, inovatif yaklaşım, girişimcilik ve akademik çalışmalar arasındaki bağlantı ya da farklılıklar nelerdir, bir girişimci olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir, kendine güven, tecrübe, deneyim, networking ne kadar önemlidir?’ konularında konuştum. Umarım yararlı olmuşuzdur. Ayrıca; ‘Günümüz meslekleri nelerdir? Bunların içerisinde yapay zekanın yeri nedir? Yapay zeka ile inovatif fikirler nasıl bulunur?’ gibi konularda da bilgi sahibi olmalarını sağladık” diye konuştu.

Katılımın da çok güzel olduğuna değinen Prof. Dr. Bilgen,“Salon kalabalıktı. Gerçekten dikkatle dinleyenler vardı ve toplantı sonrasında gelip bizimle konuşmak isteyenler oldu. Dolayısıyla bu aslında gerçekten bir yerlere ulaşabildiğimizi gösteriyor ve biz daha sonrası için de bize ulaşmaları için onlara bilgilerimizi verdik. Belki şirketlerimizde staj yapabilme imkanına sahip olacaklar, belki yönlerini bulmaya yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

Korkusuz: “Gençlere yol gösteriyor olmak, dokunabilmek çok önemli”

Turkcell İnsan Kaynaklar İş Ortağı Elektro Grup İnsan Kaynakları Müdürü İnci Korkusuz, “Gençlerle birlikte olmak şahane. Çünkü onlara yol gösteriyor olmak, dokunabilmek ya da bir bilgi aktarabilmek bile çok önemli. Geçmişte bizim eksikliğini hissettiğimiz her şeyi onlara vermek istiyoruz. Umuyorum yüreklerine dokunabilmişizdir. Bugün; ‘Meslek seçimi nasıl yapılmalı? Doğru meslek seçimi nedir? Geleceğin meslekleri nelerdir? Dijital teknolojik dünyada meslekler nelerdir?’ konuları üzerinde konuştuk. Gençler çok istekliler ve hevesliler. Bu bizim için çok önemli. Umuyorum enerjileri hep böyle dolu olur” dedi.

Yıldırımel: “Bir cümle de olsa akıllarında kaldıysa bizim için başarıdır”

Gezairi Akademi Genel Müdürü Başak Yıldırımel de özellikle lojistik alanında öğrencilere bilgiler sunduğundan söz ederek, “Bu etkinlik Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ile birlikte olduğum 3. etkinlik. Üçü de çok keyifliydi. Öğrencilerle birlikte olma fırsatı yakalıyoruz. Bir anda çok sayıda gençle iletişim kurunca, mesajlarınızı daha güzel veriyorsunuz. Etkinlik güzeldi,  gençlerin içinde çok hevesli ve telaşlı olanlar var. Burada kısa zamanda çok şey vermeye çalıştık. Umarım bir cümle de olsa, bugün akıllarında kaldıysa bizim için başarıdır”dedi.

Öğrenciler için hem bilgilendirici, hem de yol gösterici etkinlik oldu

Etkinliğe katılan öğrencilerden Sena Nur Çarşılı, güzel ve bilgilendirici bir etkinlik gerçekleştiğinden söz etti. Özellikle lojistik ve akademik kariyer alanında önemli bilgiler edindiklerini kaydeden Çarşılı, “Ben pilot olmak istiyorum. Lojistik ya da başka akademik kariyer alanında bir fikrim yoktu, ama fikir edinmiş oldum. Bence faydalı oldu. Ülkemizde öğrenciler sınava çalışırken lojistiğe yönlenmiyorlar, ama bu etkinlikten sonra düşünmeye başlayabilirler. Ben katıldığım için memnunum” dedi.

Öğrencilerden Elif Oral ise etkinlik sayesinde bilişim, lojistik ve akademik kariyer alanlarında yeni bilgiler öğrendiklerini belirterek, “Seçmek istediğim bölüme yakın olmasa da, en azından ileride seçersem diye bilgiler edindim. Lojistik alanını da tanımış oldum” dedi. Kariyer hedefi olarak tıp fakültesini istediğini ve akademisyenliği hayal ettiğini söyleyen Oral, etkinlikte sunulan akademik kariyer hakkındaki bilgilerin de bu anlamda kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyerek, “Bu alanda hocamız bence benim için iyi bir rol model oldu. Arkadaşlarım için de güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Özellikle yeni teknoloji uygulamaları hakkındaki sunumların çok ilgisini çektiğini söyleyen öğrencilerden Ece Bilgin de, güzel bir etkinlik geçirdiklerini söyleyerek, “Daha çok ChatGPT ya da internet alanında nasıl kendimizi geliştirebileceğimizi öğrendik. Bunlar olmadan iş alanımızın daralacağı hakkında bilgiler edindik. Bunlara daha fazla ağırlık vermem gerektiğini düşünüyorum”dedi. İleride mühendis olmak istediğini söyleyen Bilgin, mühendislikte dil ve internet alanındaki çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar olmadan eksik kalırız.  Meslekte çok yüksek bir yere çıkabileceğimi düşünüyorum. Bunun önemini vurguladılar. Kafamdaki soru işaretleri kalktı ve birçok konu hakkında bilgilenmiş oldum” ifadelerine yer verdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?