BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNLERİNE “KİTAP DURAĞI”

BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNLERİNE “KİTAP DURAĞI”

HURDA MALZEMELER, BÜYÜKŞEHİR’İN GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİNDE YENİDEN HAYAT BULUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hurda malzemeleri, geri dönüşüm atölyelerinde işleyerek, kent estetiğine katkı sunacak hizmetlere çeviriyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı içerisinde bulunan geri dönüşüm atölyesi, Koronavirüs sürecinde halka açık alanlarda kullanılmak üzere ürettiği Korona bank, normal oturma bankı, kreş çocukları için sandalye, kamelya gibi pek çok ürüne bir yenisini daha ekledi.

Büyükşehir’in usta elleri, hurda malzemelerden“Kitap Durağı” olarak adlandırılan, toplu taşıma araçlarının yolcu indirip-bindirdikleri noktalara konulması için duraklar üretmeye başladı. Açılmış kitap formatında, kalemleri olan durağın içerisinde, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak silgi ve kalem açacağı şeklinde oturma alanları da bulunuyor. İmalatı tamamlanan ilk Kitap Durağı, Tarsus’un en eski okulları arasında yer alan ve Muvaffak Uygur Caddesi üzerinde bulunan Fatih Anadolu Lisesi’nin önüne yerleştirildi.

Kitap Durağı’nın iç kısmında ise Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklara söylediği,“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” sözleri bulunuyor.

Çevreci ve kent estetiğini ön planda tutan birçok projeyi vatandaşlara sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, geri dönüşümde kullanılabilecek hurda malzemelere atölyelerinde hayat vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin usta elleri, geri dönüşümde kullanılabilecek malzemelerden, okul önlerine konulması için “Kitap Durağı” olarak adlandırılan duraklar üretmeye başladı.

Geri dönüşüm malzemeleri, kente estetik veren ürünlere dönüşüyor

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı içerisinde bulunan geri dönüşüm atölyesi, Koronavirüs sürecinde halka açık alanlarda kullanılmak üzere ürettiği Korona bank, oturma bankı, kreş çocukları için sandalye, kamelya gibi pek çok ürüne bir yenisini daha ekledi. Atölyede emek harcayan ustalar, tamamı geri dönüşüm malzemesi kullanılarak Kitap Durakları üretmeye başladı.

Silgi ve kalem açacağı şeklinde oturma noktaları

Açılmış kitap formatında, kalem figürünün desteklediği durakların iç bölümünde, Koronavirüs sürecinde ön plana çıkan sosyal mesafe kurallarına uygun olarak silgi ve kalem açacağı şeklinde oturma noktaları bulunuyor.

Üretimi tamamlanan ilk Kitap Durağı, Tarsus’un en eski okulları arasında yer alan Muvaffak Uygur Caddesi üzerindeki Fatih Anadolu Lisesi’nin ön bölümünde bulunan toplu taşıma araçlarının yolcu indirip-bindirdikleri noktaya monte edildi.

Atatürk’ün sözüne de yer verildi

Kitap durağının iç kısmında ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklara söylediği, “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” sözleri bulunuyor.

Herhangi bir masraf yapılmadı

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı içerisinde bulunan geri dönüşüm atölyesinde üretilen Kitap Durağı için herhangi bir masraf yapılmadı. Geri dönüşümde kullanılabilecek malzemelerin temin edilmesinin ardından atölyedeki ustaların hayat verdiği durakların üretimine devam edilecek.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?