BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRETMENLERİ 2020-2021DÖNEMİ İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI
ÖĞRETMENLER “HİZMET İÇİ EĞİTİM” ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
9 BRANŞTAKİ 180 ÖĞRETMEN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ MASAYA YATIRDI
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri, yaz dönemini “Hizmet İçi Eğitim” çalışmalarıyla değerlendiriyor. Büyükşehir’in öğretmenleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın sona ermesiyle birlikte yeni dönem hazırlıklarına başladı.
8 ilçede görev yapan 180 öğretmen, daha verimli bir eğitim-öğretim dönemi için kolları sıvadı. 2019-2020Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde 4 bin 334 öğrenciye hizmet veren Büyükşehir, yeni bir şube ve donanımlı kadrosuyla 2020-2021 dönemine hazırlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri, yaz dönemi “Hizmet İçi Eğitim” çalışmalarına başladı. 8 ilçede hizmet veren kurs merkezlerinde görevli 180 öğretmen, branşlar bazında sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde 4 bin 334 öğrenciye hizmet veren Büyükşehir, donanımlı eğitim kadrosu ve Bozyazı’da açılacak yeni şubesiyle 2020-2021dönemine hazırlanıyor.
9 branştaki öğretmen kadrosu, yaz dönemini “Hizmet İçi Eğitim” ile sürdürüyor
9 branşta gerçekleştirilen “Hizmet İçi Eğitim”çalışmaları “Rehberlik Servisi” ile başladı. Büyükşehir’in psikolojik danışman ve rehber öğretmenleri, 6 Temmuz’da başlayan seminerleri, 2 hafta süresince Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriyor. Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji ve felsefe gruplarını kapsayan 8 branşın öğretmenleri ise 13 Temmuz’dan başlayarak bir aylık süreyle Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri Merkez Şube’de zümreler bazında toplantılar gerçekleştiriyor.
“Dersler kadar rehberlik servisi de çok önemli”
Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinden Aydıncık Şubesi Rehber Öğretmeni Mehlike Çalışkan Uzun, rehberlik hizmetinin üniversite öğrencilerinin sınava hazırlık süreci ve sonrasında büyük önem taşıdığını belirtti. Bu kapsamda 8 şubenin rehber öğretmenleri olarak bir araya gelip yeni dönem hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Uzun, “Sınav dendiğinde verilen dersler kadar rehberlik servisi de çok önemli. Ben 13 yıllık öğretmenim. Yaşadığım yerdeki öğrencilerle yaşadığım şeyler başkayken, burada daha farklı şeyler yaşanabiliyor. Bu çalışmalarla birbirimizden haberdar oluyoruz. Farklı sorunlara birlikte çözüm bulabiliyoruz. Böylelikle farklı deneyimlerle karşılaştığımızda ne yapabileceğimizi öngörüyoruz” dedi.
“Gelecek döneme çok daha güçlü ve verimli girelim diyoruz”
Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinden Merkez Şube Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Tuğrul Kürekçi de bu tarz çalışmalarla sorunlar ve çözüm noktaları konusunda fikirleri çatıştırıp, sonuca vardıklarını vurgulayarak, “Bu sene ilçelerimizdeki öğretmenlerimizle, çok kalabalık bir topluluk olarak karşılaştığımız sorunları konuşuyoruz. Eğitim ve öğretimi ne güçleştirir ya da ne kolaylaştırır bunlar üzerine konuşuyoruz. Çünkü akıl akıldan üstündür. Biz bu görüşle bir araya geldik. Çok verimli toplantılar yapıyoruz. Geçen sene biz, bizden beklenenin daha iyisini yaptık. Fakat biz bununla yetinmiyoruz, gelecek döneme çok daha güçlü ve verimli girelim diyoruz” diye konuştu.
“Eğitimde Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ozan Soydan ise yeni döneme daha sosyal, bilimsel ve çağdaş bir eğitim modeliyle başlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Başkanımız Vahap Seçer’in bizlere verdiği bu güçle eğitimde Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Hizmet içi eğitim modelimizde amacımız öğretmenlerimizin bu yaz sürecini iyi değerlendirmesi. Sosyal, dokunaklı bir eğitim sistemimiz var” ifadelerine yer verdi.