BÜYÜKŞEHİR’İN MERKEZ KÜTÜPHANESİ TEKRAR KAPILARINI AÇTI

BÜYÜKŞEHİR’İN MERKEZ KÜTÜPHANESİ TEKRAR KAPILARINI AÇTI

MERKEZ KÜTÜPHANE’DE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE SIKI SIKIYA UYULUYOR

 

BÜYÜKŞEHİR’İN KÜTÜPHANESİ KULLANICILARINA SOSYAL MESAFEDE, GÜZEL İMKANLAR SUNUYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Merkez Kütüphanesi, yaklaşık 2.5 aylık aradan sonra kapılarını tekrar açtı. Pandeminin yoğun yaşandığı süreçte toplum sağlığının korunması adına ve yayınlanan genelgeler doğrultusunda faaliyetine ara veren Merkez Kütüphane, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yeniden hizmet vermeye başladı.

Merkez Kütüphane’de, kullanıcılara her türlü olanak sunulurken, sosyal mesafe kurallarına da sıkı sıkıya bağlı kalınıyor. Dış mekanda sessiz ve ferah ortamı ile hizmet veren Kütüphane’ye maskesiz ziyaretçi kabul edilmezken, girişte ateş ölçümleri de yapılıyor. 3 saatte bir masa ve sandalyeler dezenfekte edilirken, özellikle gençler Kütüphane’ye büyük ilgi gösteriyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Merkez Kütüphane, yaklaşık 2.5 aylık aradan sonra kapılarını tekrar açtı. Pandeminin yoğun yaşandığı süreçte toplum sağlığının korunması adına ve yayınlanan genelgeler doğrultusunda faaliyetine ara veren Merkez Kütüphane, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yeniden hizmet vermeye başladı.

COVID-19 salgını dolayısıyla 14 Mart tarihinde kapatılan ve girilen yeni normalleşme süreci ile birlikte 8 Haziran’da tekrar kapılarını açan Merkez Kütüphane’de, kullanıcılara her türlü olanak sunulurken, sosyal mesafe kurallarına da sıkı sıkıya bağlı kalınıyor.

Kütüphane, dış mekanda sessiz ve ferah ortamı ile hizmet veriyor

İç ve dış mekanı bulunan Kütüphane, hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında sadece dış mekanda kullanıcılarına hizmet veriyor. Gençler temiz hava eşliğinde derslerini çalışıp, kitaplarını okuyabiliyor.Kütüphane önünde yer alan açık alan yoğun talep dolayısıyla yakın zamanda da genişletilecek ve daha çok Mersinli’ye hizmet verecek.

Maskesi olmayan kullanıcılar kütüphaneye alınmazken, girişte ateş ölçümleri de yapılarak, ateşi 38 ve üstündeki ziyaretçilerin kütüphaneye girişine izin verilmiyor. Numaralandırılmış masalarda da kimin oturduğunun tespiti için, kayıt ve ödünç verme masasında kayıt oluşturuluyor. Bu sayede sağlık ön planda tutulmuş oluyor. Kütüphanede verilen Wi-Fi hizmeti de devam ediyor. Ayrıca kullanıcılar ücretsiz çay ve kahve ikramlarından da faydalanabiliyor.

Masa ve sandalyeler 3 saatte bir dezenfekte ediliyor

08:30-11:30, 11:45-14:45 ve 15:00-17:00 saatlerinde 3 seans halinde hizmet verilen kütüphanede, her seans sonrası kullanıcı kütüphaneyi terk ettikten sonra masa ve sandalyelerin temizliği için 15 dakika boyunca diğer kullanıcılar mekana alınmıyor. Kullanıcılar ayrıca kütüphanenin dış cephesinde bulunan “Al Götür Oku Getir” rafındaki  mevcut kitaplardan da faydalanabiliyor. Kullanıcıların doğru ve net bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamak amacı ile de kütüphane hizmetlerinde olan değişiklikler, yeni uyum kuralları ve uygulamaların duyurusu dawww.mersin.bel.tr adresi üzerinden yapıldı.

Özdülger: “Faaliyetlerimize yeni koşullara göre devam edeceğiz”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Bengi İspir Özdülger, özellikle üniversiteye hazırlanan gençlerin büyük ilgi gösterdiği Merkez Kütüphane’nin yeni dönemde, yeni koşullara göre hizmet vereceğini belirterek, “Normalleşme süreci kapsamında kütüphanemiz açıldı. Ancak pandeminin yaratmış olduğu risk azalmış olsa da tam olarak geçmediği için, biz de faaliyetlerimize yeni koşullara göre devam edeceğiz. Kütüphanemizin kapalı kısmında bir süre daha hizmet verilmeyecek. Yaz mevsiminin de gelmesiyle birlikte gençlerimiz, kütüphanemizin açık alan kısmından yararlanabilecek. Bu arada, sosyal mesafe kuralını da göz önünde bulundurarak, öğrencilerin iç içe oturmamaları için kütüphane kapasitesini yarı yarıya azalttık. Gençlerimiz, aralarında en az 2 metre mesafe olacak şekilde kütüphanemizden faydalanıyorlar” dedi.

Kütüphaneye giren herkesin ateşinin ölçüldüğünü ve maskesiz girilmesine kesinlikle izin verilmediğini sözlerine ekleyen Özdülger, “Üniversite sınavının yaklaştığı şu günlerde kütüphanemizden faydalanmak isteyen gençlerimiz, burada güvenli ve hijyen bir ortamda ders çalışabiliyorlar. Ayrıca gençlerimiz, kütüphanede kaldıkları süre boyunca su, çay ve kahve gibi ikramlarımızdan hiçbir ücret ödemeden sınırsız olarak faydalanıyorlar” dedi.

Mersinliler Kütüphane’de verilen hizmetlerden fazlasıyla memnun

Kütüphane’nin tekrar faaliyete geçmesinden mutlu olduklarını belirten öğrenciler, sessiz, sakin ve hijyenik bir ortamda ders çalışırken, Büyükşehir Belediyesi’nin ikramlarından da faydalandıklarını belirtti. 2 gündür Merkez Kütüphane’ye gelmeye başladığını belirten Esra Bozkurt, “Hem internetinden yararlanıyorum, hem de kahve ve çay ikramları oluyor. Personeller de güler yüzleri ile etkiliyor. Çok memnunum. Teşekkür ederim”dedi.

YKS’ye hazırlanan Murat Can Dişçi de verilen hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,“Burada internet ortamından yararlanabiliyorum. Bundan 2 gün önce başka bir kütüphaneye gittim ama orada sıkıldım diyebilirim. Burası hem ferah, hem açık alandayız. Ücretsiz çay ve kahve gibi belli imkanları da var” ifadelerini kullandı.

Gürbüz: “Çayımız, kahvemiz eksik olmuyor”

Öğrenci Gizem Gürbüz, pandemi sürecinden sonra kütüphanenin açılmasının kendilerini mutlu ettiğinden söz ederek, “Burada Büyükşehir Belediyesi tarafından çayımız, kahvemiz eksik olmuyor. Ayrıca her türlü önlem alındığı için, buraya güvenli bir şekilde gelebiliyorum” dedi.

Zara Yıldızhan ise pandemi sürecinin kendileri için zor geçtiğinden ve evde rahat bir çalışma ortamı bulamadıklarından bahsederek, “Kütüphanemizin açılmasından dolayı çok memnunum. Burada sosyal mesafe kuralı başta olmak üzere tüm sağlık kurallarına azami dikkat ediliyor” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?