CHP’Lİ ANTMEN HEYELAN NEDENİYLE KAPANAN SİLİFKE YOLUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP’Lİ ANTMEN HEYELAN NEDENİYLE KAPANAN SİLİFKE YOLUNU MECLİSE TAŞIDI

8 Ağustos’ta heyelan nedeniyle kapanan ve hala açılamayan Mersin Silifke-Mut Karayolunu CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Meclis Gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Antmen, Akdeniz ve İç Anadolu’yu birbirine bağlayan Mersin’deki Silifke-Mut Karayolunun, 8 Ağustos 2020 tarihinde heyelan nedeniyle ulaşıma kapandığını belirterek “Yol çalışmalarının yapıldığı kara yolunun 32-33. Kilometresinde meydana gelen heyelan sonrasında yüklenici firmaya ait 2 iş makinesinin toprak altında kaldığı belirtilmiştir. Aradan bir aya yakın sürenin geçmesine rağmen Silifke-Mut Karayolu halen ulaşıma açılabilmiş değildir. Bu nedenle vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Heyelan nedeniyle 8 Ağustos 2020 tarihinde kapanan Silifke-Mut Karayolu ne zaman açılacaktır? Aradan bir aya yakın bir süre geçmesine rağmen neden halen gereken çalışma yapılmamaktadır?

– Heyelan nedeniyle kapanan yolun açılması için ilgili Bakanlık ve bağlı yetkili kurumlar tarafından gerekli planlar ve girişimler yapılmış mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Yoksa neden beklenilmektedir?

– Silifke-Mut Karayolunun heyelan nedeniyle kapanmasında ve halen açılamamasında herhangi bir ihmal bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Konuyla ilgili ne tür idari işlemler yapılmıştır?

– Çalışmaların yapıldığı Silifke-Mut Karayolunun ihalesi ne şekilde ve kimler tarafından yapılmıştır? İhaleye kaç firma katılmıştır? İhaleyi hangi firma kazanmıştır? İhale bedeli ne olmuştur? Teknik şartnamede belirtilen yolun bitiş tarihi nedir?

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?