Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400’lerin test edildiğini doğruladı: Amerika’nın yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400’lerin test edildiğini doğruladı: Amerika’nın yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400’lerin testlerinin yapıldığını doğrulayarak, “Bu testler doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika’nın yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Burada özellikle Rusya’ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza da aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.

Libya’da yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil’

Libya’da yapılan ateşkes anlaşmasının aslında en üst düzeyde olmayıp, daha alt düzeyde olduğunu, kalıcılığının ne kadar olacağını da zamanın göstereceğini söyledi.

Erdoğan, 3 ay içerisinde paralı askerlerin oradan çekilmesinin ne denli doğru ve sağlıklı olup olmadığını da bilemediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

Şu anda bizim bildiğimiz, sizin de duyduğunuz gibi böyle bir anlaşmanın adımlarının atılmış olduğudur. Aynı şekilde Sayın Serrac tarafından Mısrata’dan bir komutan bunun içinde bulunuyor. Dolayısıyla güvenilirliği bana göre çok da olabilecek gibi değil. Aynen Azerbaycan-Ermenistan arasında, Emeniler şu ana kadar verdikleri sözde durdular mı? Oralarda da yine ateşkes adımı atıldı. Gece saat 00.00 itibarıyla başlayacak dendiği halde, bunlar yapılmadı. Temenni ederim ki burada öyle olmaz ve bu ateşkes kararına uyulur.”

‘İstanbul koronavirüs salgınında en önde gelen illerden’

Türkiye genelinde kısıtlamalar olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Erdoğan, şu an itibarıyla gerçekten İstanbul’un koronavirüs salgınında en önde gelen illerden olduğunu söyledi.

Erdoğan, bu konuda mücadelenin,başta yazılı ve görsel basın olarak yoğun bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, sürekli maske, mesafe ve hijyen dediklerini, bunlara hassasiyetle sarılınması ve dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

‘Batı’ya göre çok daha iyi bir konumdayız ama yeterli değil’

Toplu mekanlardan ciddi manada sakınmak gerektiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Toplu mekanlarda bulunmak, buralarda virüsün çok daha seri bir şekilde yaygınlaşmasını sağlıyor. Buna kendi evlerimiz de dahil. Mümkün olduğunca bu hassasiyeti gösterelim ki hem şahsımıza hem evlerimizdeki misafirlerden korunmamız vesaire, bunlara da dikkat edeceğiz.

Sonra o civarda, o bölgedeki diğer illeri de dolaşmak suretiyle oralarda ne gibi tedbirler alacağız, bunları yaygınlaştıracağız. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Şu an itibarıyla Bilim Kurulunda yapılan çalışmalar neticesinde ne gibi tedbirler alınacak bunlar bize de bildirilecek. Ona göre de adımlarımızı atacağız. Kararlıyız, Batı’ya göre çok daha iyi bir konumdayız ama yeterli değil.” 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?