Derin yoksulluk öğrenmeye engel

Derin yoksulluk öğrenmeye engel

Eğitim-öğretim yılı için alıştırma dönemi bugün başlıyor. Masrafların belini büktüğü veliler, beslenme çantasına ne koyacağını düşünüyor. Eğitimciler yetersiz beslenmenin öğrenme güçlüğüne neden olduğuna dikkat çekiyor.

Artan enflasyon, gıda pahalılığı ve ekonomik kriz en çok çocukları etkiledi. Çocuklarının en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan aile sayısı giderek artarken, yoksulluğun çocuklar üzerindeki etkileri derinleşiyor. Yoksulluk sebebiyle aileler çocuklarına hem harçlık veremiyor hem beslenme çantalarını dolduramıyor. Okulların açılacağı 11 Eylül tarihine kısa bir zaman kala dezavantajlı mahallelerdeki öğrenci velileri çocuklarının her gün daha fazla aç kalmasından tedirgin.

Son zamlardan sonra artık okul kantinleri bile öğrenciler için lüks hale gelmiş durumda. Yiyecek ve içecek fiyatlarına bakıldığında tost 40 TL, su 5 TL, ayran 10 TL ve simit ise 10 TL’ye satılıyor. Bu rakamlara göre bir öğrenci her gün tost, ayran ve su aldığında aylık sadece kantin masrafı en az bin 100 TL oluyor. Bu rakama yol parası, kırtasiye ve diğer okul masrafları da eklendiğinde ortaya aylık yaklaşık 2 bin 500 TL gibi bir rakam çıkıyor.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?