Diyanet sıraladı: İşte ‘dini istismar edenlerin’ karakteristik özellikleri

Diyanet sıraladı: İşte ‘dini istismar edenlerin’ karakteristik özellikleri

“Makam, güç, otorite, para gibi dünyevi kazanımlarla sınırlı bir hayatın Müslümanca olmadığını zihinlere yerleştirelim”.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında yayımladığı “Din istismarı ile mücadelede sahih dinî bilginin önemi” başlıklı kitapta, “dini istismar edenlerin karakteristik özelliklerini” 11 başlıkta sıraladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında “Din istismarı ile mücadelede sahih dinî bilginin önemi” başlıklı bir kitap yayımladı.

Kitapta İslam’ın ana kaynaklarının Kuran ve sünnet olduğu belirtilerek, “Ne zaman ki insan dine hizmet etmeyi bırakıp onu kendi hizmetinde kullanmaya başlamışsa, orada din istismarı vardır. Din istismarının olduğu her zeminde bireysel anlamda yozlaşma ve cehaletin, toplumsal anlamda da bir din güvenliği krizinin yaşandığı söylenebilir” denildi.

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre; kitapta, 11 başlıkta “dini istismar edenlerin karakteristik özellikleri” şöyle sıralandı:

1- Allah ve peygamberle görüştüğü algısı oluşturmak: Din istismarcısı yapıların liderleri, kendisini Allah tarafından seçilen yüce bir kişi olarak takdim eder; bağlılarından tam bir teslimiyet bekler.

2- Dini anlamda kendisini yegâne kaynak kabul etmek: Kendi akli çıkarımlarını kutsallaştırır ve vahyi dikkate almaz.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?