DOSTLUK…

DOSTLUK…

Evet…
Dost ve Dostluk kavramını masaya yatıralım birazcık irdeleyelim istedim !
Yaşamın her evresinde ihtiyaç duyduğumuz kelime diye düşünüyor olsakda yaşamın gerçek hissiyatıdır Dostluk.
İyi günde,kötü günde diyoruz ya,aslında tüm zorluklarda her koşulda yürekten,yüreğe hissettirdiğimiz koşulsuz sevginin tanımı değil,tamda kendisidir Dostluk.
Dostane hislerimizi gönlümüzde harmanladığımız yaklaşımlarla,farkında olmadan arayışlar içinde buluruz kendimizi hemde ne aradığımızı,niçin aradığımızı bilmeden su misali akıp giden hayatımıza,yön verecek gerçek Dost bulunca biliriz ki aradığımız Dosttur bulduğumuzda farkettiğimiz…
Dostluktur aslında ebedi olan hiç bir çıkar gözetmeden çıkarsızca yaşanılan değer verdiğimiz zamanları paylaştığımız Dosttur,Dostluğu anlatan.
Dar zamanda yakınında olanla dostluğu yaşayacaksın,yanında olanı Dostun belleyeceksin derdi büyüklerim.
Bu söylemleri çok tuhafıma giderdi nasıl yani,ne demek diye çok düşündüğüm zamanlar oldu sayısını bilemediğim,uyku uyuyamadığım gecelerimi süsleyen.
Peki çözüm oldu mu ?
Evet uzun bir zaman dilimini harcamam gereksede,Dostun önemini,Dostluğun anlamını deneyimleyerek öğrendim.
Kiminin Dost,kiminin çıkarları çerçevesinde görünmez sandığı maskesiyle mış gibi yaparak kamufle ettiğini sandığı Gerçekliğiyle Kendilerini kandırmaktan öteye gidemediklerini görmeyi farkettiğimizde Yaradanımıza ucuz atlattım diye şükretmeliyiz.
Saygılarımla

“YAŞAMA DAİR HERŞEY”

B.Yaşam Uzmanı/Uzm Eğitmen
Mercane CAN

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Bu zamanda dostlukların çıkar ilişkisinden öteye gidemediğini görüyoruz.Dilegimiz güzel dostların ıyi günde kötü günde yanımızda olmaları

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?