DÜNYA SU GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

DÜNYA SU GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında 2 Mart’ta Anamur’da başlattığı ‘Su ve İklim Değişikliği’ konulu eğitim seminerleri devam ediyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikleri, Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar’ın ardından Erdemli İlçesi’nde devam etti. Öğrenciler ve öğretmenlere su farkındalığı ile su tasarrufunun anlatıldığı eğitim seminerlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Lisansüstü öğrencileri ve MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Öğrenciler tiyatro gösterisiyle keyifli anlar yaşadı

MESKİ Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler ve Basın Yayın Şube Müdürlüğü personelinin suyun hayattaki yerini ve MESKİ’nin görevlerini anlattığı sunumunun ardından, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden lisansüstü bir öğrenci, su tasarrufunun önemi ve kaynaktan bardağa suyun serüveni konularını anlattı. Animasyon eşliğinde izletilen sunumlara, öğrenciler de dahil edilerek, soru-cevap şeklinde interaktif bir sistem uygulandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının sergilediği “Su Gelir Güldür Güldür” oyunu ile çocuklar mutlu anlar yaşarken, su tasarrufuna ilişkin konular oyun içerisinde eğlenceli bir şekilde sahnelendi. Katılım sağlayan öğrencilere ve öğretmenlere etkinliğin sonunda bilgilendirme broşürleri verilerek, çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Öğrencilerin seviyelerine uygun eğitimler veriyoruz

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, ilk haftasını tamamlayan eğitim seminerlerinin ardından yaptığı açıklamada; “22 Mart ‘Dünya Su Günü’ kapsamında 2 Mart’ta Anamur’da başlattığımız etkinliklerimiz hız kesmeden devam ediyor. Su ve suyun önemini anlatmak ve su tasarrufu bilincini çocuklarımıza ve ailelerine kazandırmak adına olan eğitim seminerlerini çocuklarımızın seviyelerine uygun hale getirerek veriyoruz. Bu eğitimlerle ulaştığımız genç beyinlerin, evlerinde aileleriyle, güncel hayatlarında ve okullarında arkadaşlarıyla olan ilişkilerine, kısacası tüm yaşam alanlarına dokunuyoruz. Konunun benimsenmesini sağlayarak, tasarruf fikrini etkili hale getiriyoruz. Eğitim seminerlerimiz Erdemli’nin ardından Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Mut ve merkez ilçelerde devam edecektir” dedi.

Katılım sağlayan öğrenciler ve öğretmenler, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç’a ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkürlerini iletti. MESKİ Genel Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu “Dünya Su Günü” etkinlik programı, 9 Mart’ta Silifke ilçesi ile devam edecek.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?