Emekliler dikkat: Bankalara promosyon başvurusu için son 4 gün

Emekliler dikkat: Bankalara promosyon başvurusu için son 4 gün

Ocak ayı itibarıyla promosyon tutarlarını güncelleyen bankalar emekli müşterilerini bekliyor. Son gün ise 29 Şubat, peki bankalarda promosyon tutarları ne kadar oldu? Kredi ve kredi kartı borcu olanlar banka değiştirebilir mi?

Yeni dönem emekli maaşlarının belli olmasının ardından ocak ayı itibarıyla bankalar promosyon tutarlarını güncellemeye başladı. Pek çok banka kampanyalarını duyurarak maaşını kendi bünyesine taşıyacak olan emeklilere cazip fırsatlar sunuyor.

Milliyet’te yer alan haberde Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Banka promosyonları maaşlar üzerinden verilen bir nema diyebiliriz. Banka üzerinden alınan maaşlar bankalara kurumlar tarafından daha önce yatırılıyor. Örnek vermek gerekirse Emekli Sandığı’ndan maaş alacak kişilere maaşlar 2-3 gün öncesinden yatırılıyor. 2-3 gün bankada nemalandığı için bankalar gelir elde ediyor. Bunu da kendi müşterilerine bir kısmını geri veriyor diyebiliriz.

 

Emeklilerin zamlı maaşlarının belli olmasının ardından bankalar promosyon yarışına girdiler. Emekliler e-Devlet üzerinden kolay bir şekilde eski anlaşmasını iptal edip yeni bir banka ile anlaşabilir. Daha öncesinde banka banka gezip kimin daha fazla verdiğini öğrenmesi gerekir. Sadece promosyon değil bedava puanlar, harcamalar gibi bankalar kampanya yapıyor olabilir. Burada 10 bin TL ile 15 bin TL arasında promosyonlar değişiyor diyebiliriz.

 

‘DAHA YÜKSEK PROMOSYON İÇİN BANKA DEĞİŞTİRMELİLER’ Emekliler sözleşmede bitmeden önce daha yüksek promosyon almak için banka değiştirebilirler. E-Devlet’e girip kendi ödeme aldıkları bankayı değiştirebilirler. Daha önce almış olduğu ödemeleri geri iade etmek zorundalar. Daha sonra yeni bankaya geçebilirler

 

 

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?