Erdemli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi “Online Terapi” Başlatıyor

Erdemli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi “Online Terapi” Başlatıyor

 

Erdemli Belediyesi bünyesinde iki buçuk yıldır faaliyet gösteren ve kadınlara psikolojik anlamda destek sağlayan Kadın Danışma Merkezi, koronavirüs salgınında vatandaşların evlerinde kalmalarının önemine dikkat çekerek birebir terapilerini “Online Terapi” olarak sürdürecek.

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Kadın Danışma Merkezi tarafından kadınlara verilen bireysel terapi hizmeti koronavirüs önlemleri kapsamında artık online olarak devam ettirilecek. Kadınların toplumdaki konumunu güçlendirmek adına başlatılan proje yaklaşık iki buçuk yıldır faaliyetini sürdürüyor. Merkezde kadınlara yönelik  aile, çocuk ve iş yaşamına dair eğitici etkinlikler gerçekleştirilirken, bireysel terapi hizmetleri de sunuluyor.

Online terapi rendevusu alan her kadın bu hizmetten faydalanabiliyor.

Erdemli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Erdemli Kültür Merkezinde bugüne kadar sürdürdüğü karşılıklı bireysel terapi hizmetlerine koronavirüs önlemleri kapsamında ara verdi. Bu hizmet artık online olarak sürdürülecek. Bu kapsamda terapi almak istiyen kadınlarla internet bağlantısı kurulup, terapiler canlı video bağlantısı üzerinden gerçekleştiriliyor. Verilen terapi hizmetinden kamu kurumlarında, özel sektörde çalışan kadınlardan, ev hanımlarına kadar bütün kadınlar, online terapi randevusu alarak faydalanabiliyor.

Başlatılan online terapiyle ilgili bilgi veren Kadın Danışma Merkezi psikologlarından Sevim Sari, “Yaklaşık 2.5 senedir devam eden Erdemli Belediyesi Kadın Danışma Merkezimizde kadınlara ücretsiz psikolojik dektek hizmeti vermekteydik. Salgın sürecinde psikolojik sıkıntılarıyla başa çıkmakta daha fazla zorluk yaşayan kadınlarımıza destek olabilmek için online terapi sürecini başlattık. Bu süreçte inanıyoruz ki evde kalan kadınlarımıza destek olacağız. Ve bu süreci psikolojik olarak en az hasarla atlatmalarını sağlayacağız” dedi.

Günde karşılıklı 10 kişiye verilen bireysel terapi hizmetinin, online hizmetle 2 katına çıkması bekleniyor. Verilen terapi ise yaklaşık 1 saat sürüyor.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?