Erdemli Ürünleri, Aliexpress ile Dünya Pazarında

Erdemli Ürünleri, Aliexpress ile Dünya Pazarında

 

Erdemli Belediyesi E-ticaret Dijital Dönüşüm Projesi e-ihracat bağlantısı, Aliexpress üzerinden kuruluyor.  İç piyasanın yanısıra dış piyasaya da ürünlerini satacak olan üreticiler, 18 dilde tercüme kolaylığı ile dünyanın dört bir tarafına, kargo zorluğu yaşamadan satış yapma imkânına kavuşacak.

Üreticileri dijital pazarla buluşturan E-Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi ile ilçenin yöresel ürünleri, aracısız olarak dünyanın dört bir tarafına ulaşacak. Üreticiler ürünlerini, kargo ile Aliexpress’in İstanbul merkezine ulaştıracak ve oradan dünyanın dört bir tarafına gönderilecek.

“Erdemli E-ticaret Projesi, Dijital Devrimdir”

Eğitimlere katılarak vatandaşlara, Dünya pazarına açılmanın ülkeye sunduğu katkı ve ekonomi noktasındaki getirilerinden bahseden Fehmi Darbay,  Erdemli’nin ihracat bağlantısını Aliexpress olarak sağlayacaklarını vurguladı.  Darbay, “Erdemli E-ticaret projesi, dijital bir devrimdir. Gelişen Dünya’ya bakıldığında bir ilçede başlatılan bu hareket diğer Belediye Başkanlarına da örnek olacaktır. Ben Erdemli Belediye Başkanımızı bu vizyonundan dolayı tebrik ediyorum ve Türkiye’de Belediye bazında yürüttüğü bu proje için kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de Aliexpress olarak, Belediyemizin bu projesine destek olmak adına bu eğitime katılan vatandaşlarımızın, Aliexpress E-ihracat sayfalarını ücretsiz olarak kuracak ve 10 saatlik eğitim programımızdan ücretsiz olarak faydalanmalarını sağlayacağız”  dedi.

Projenin E-ihracat ayağını Aliexpress’in çok rahatlıkla yapabileceğini ifade eden Alixpress Türkiye Eğitmeni Fehmi Darbay,  “Erdemli’de böyle bir projenin büyümesi bizi çok şaşırttı. Proje bize dillendirildiği zaman, buraya hakikaten heyecanla yaklaştık. Bununla alakalı paylaşımlar yaptık. Türkiye’nin Mersin ilinin Erdemli ilçesi, böyle bir vizyona sahip projeyi hayata geçirirken, bunun Türkiye genelinde devlet nezdinde de hayata geçirilmesi gerekiyor. Nedeni şu, e-ihracat dünyada çok büyüyor. Pandemi artık bunu vazgeçilmez hale getirdi. O yüzden bizim tez vakitte, bu projeleri destekleyerek büyütmemiz gerekiyor. Aliexpress gibi bir platformu Erdemli’ye getirmek ve eğitim verdirmek, hakikaten takdire şayan bir durum. Bizim Aliexpress depomuz, İstanbul Tuzla’da. Diyoruz ki, Ürünü Tuzla’ya gönderin, gerisi bizde siz karışmayın diyoruz. Biz oradan dünyanın dört bir tarafına ürünlerinizi ulaştırırız” diye konuştu.

Erdemli’nin Ürünleri, Dünya Pazarı İle Buluşuyor

Erdemli’nin ürünlerini, iç piyasanın yanı sıra dış piyasayla da buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Bu proje ile Erdemli’nin ürünlerini dünyanın dört bir tarafına göndereceğiz. E-ticaret ile üreticilerimizin ürünlerini, her an tüketiciye ulaştırabilecekleri bir sistem ortaya koyuyoruz. İş yükünün azalacağı, zamandan tasarruf edilecek bu sistem sayesinde; Erdemli’nin limonu, balı, yöresel ürünleri dünya pazarında tüketiciyle buluşacak. Bu kapsamda eğitimlerden sonra başvuru yapan vatandaşlarımıza internet sitelerini ücretsiz olarak kuracak ve süreç boyunca da kurduğumuz 13 kişilik uzman ekiple desteğe devam edeceğiz” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?