Erdemli’den Türkiye’nin 81 İlinden 81 Okula Limonata

Erdemli’den Türkiye’nin 81 İlinden 81 Okula Limonata

 

Erdemli Belediyesi,  ilçedeki tüm okullar ile Türkiye’nin 81 ilinden 81 okula özel hazırlanmış toplam 24 bin şişede 10 bin litre limonata gönderdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ve öğrencilerin çağrısına karşılık veren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu 81 ile hijyenik ortamda elle hazırlanmış limonata gönderdi.

İlk olarak, ilçeye bağlı Tömük Mahallesindeki  Yeşilyurt İlk ve Ortaokulundan başlayan dağıtım, gün içerisinde ilçe genelinde ki tüm okullarda devam etti.

Kendilerine limonata ikramı yapılan Yeşilyurt ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencilerinin heyecanı ise görülmeye değerdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan başkan Tollu, limon bahçesinin içerisinde yer alan Yeşilyurt İlkokulu’nda, maske ve hijyen kurallarına uyarak,  öğretmenlerle birlikte öğrencilere limonata dağıttı.

Türkiye’nin limon üretiminin yüzde 65’nin yapıldığı Erdemli’ den, Türkiye’nin 81 iline limonata gönderdiklerini ifade eden başkan Tollu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a  ve öğrencilere verdiklerini sözü yerine getirdiklerini vurgulayarak, “ Eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle, Milli Eğitim Bakanımıza verdiğimiz sözden dolayı 81 ilimize limona gönderdik. Erdemlimizin tüm okullarında şu anda limonatalarımız öğrencilerimizle buluştu. Özellikle pandemi sürecinde öğrencilerimizin gençlerimizin vücut direncini arttırmak, limona dikkat çekmek adına böyle bir faaliyeti ilçemizde gerçekleştirmiş olduk. Çünkü Erdemli her şeye değen, her şeye layık olan ve ülkemizin gözbebeği kentlerinden bir tanesi. Özellikle ürettiği narenciye ve sebze üretimi ile ülke ekonomisine büyük katkı sunan bir ilçemizdir. İnşallah bu süreci biz daha yükseğe daha da mükemmele taşımak için  arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Limonatalarımız çocuklarımızın sağlığı için hijyenik ortamda özel hazırlandı. 24 bin şişeye el değmeden dolduruldu ve 10 bin litre olarak hazırlandı. Çocuklarımız sağlıklı olsun, sağlıklı büyüsün diye” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?