Mersin Gerçek Haber
reklam"
Erdoğan’dan Kızılay açıklaması: Kızılay çadır satma işine giremez, süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir
Sosyal Medyada Paylaş
12 Mayıs 2023
Mersin Gerçek Haber
reklam"

Erdoğan’dan Kızılay açıklaması: Kızılay çadır satma işine giremez, süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir yayında soruları cevapladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde AHBAP’a çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay hakkında ilk kez konuşan Erdoğan, “Bu konu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay’ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Selo (Selahattin Demirtaş), Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir. Bu ölüme neden olan bir kişi şu anda terör odaklı bir fiili işlediğinden dolayı cezaevinde. Fikir suçu veya siyasetten dolayı değil. Böyle bir insan sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya mı dolaşsın? Bu adam bunun bedelini ödemesi lazım. Çektiği ceza da bunun nedenidir.

“Benim milletimi sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz”

Cezaevinde bol miktarda gazeteci basın mensubu yok, bu yalan. İsim vermeyeceğim, iddia edilen kişilerden iki tanesi de HDP’den bu seçimlerde milletvekili adayı oldu. Bunlar bu işin fikir babası olarak ortada dolaşanlardır.

TCG de bizim için önemli. İHA, SİHA, Akıncı da önemli. Burada maalesef kendini bilmez bazı kişilerin fiyatlar üzerindeki dalgalanmalara neden olduğu ortada. Fiyat düştü son olarak. Seçimden sonra bunların yargı yolu açık olmak kaydıyla bunları yargıda terleteceğiz. Benim milletimi sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz. 

Kızılay’ın çadır satması

Bu konu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay’ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir.

“Biz buna evet diyemeyiz”

Bunlara katılmam mümkün değil. Hukukun siyasallaştığını söyleyenler, hukukta iddiayı ispatla mükelleftir. Bunu söyleyenler ispatlayabiliyorlar mı, hayır. Sadece, söz ola beri gele. Hele hele Bay Bay Kemal olunca, sabah yalan akşam yalan. Bize şu an herkesin teşekkür etmesi lazım. Yasin Börü’yü öldürecekler sonra dolaşacaklar, biz buna evet diyemeyiz.

reklam

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2019-2020 Mobil SürümTuanaWeb

reklam reklam reklam reklam