ERSİN AKA “MERSİN İDMAN YURDU’NU BÜYÜK CAMİA OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİM“

ERSİN AKA “MERSİN İDMAN YURDU’NU BÜYÜK CAMİA OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİM“

 

Basından yanıma ilk defa siz geldiniz.

Mersin’i 1.5 ayda 2 defa gezme şansım oldu. Mersini fazla bilmiyorum çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz zamanımız olmuyor. Normalde çok sosyal bir insanım, şehirle kaynaşmayı isterim ama kimseyi tanımıyorum kulübün yapısı da buna müsait değil, ancak yanıma da kimse gelmedi, ilk defa (Mersin Gerçek Haber) siz geldiniz. Sadece kampta bir bağlantı yaptık. Ben İletişime açık bir insanım.

 

Sezon sonunda şampiyonluk için hedeflenen puan aralığı belli mi? Kaç puanın hedefe ulaşmak için yeterli olduğunu düşünüyorsunuz?

Şu an için belirlediğimiz bir puan aralığı yok. Ama maç başı 2.2 puan şampiyon yapar. Benim en büyük mutluluğum şu biz şuanda son maçta yüzde 72’si yeni bir takım ile oyandık. Bundan bir önceki maçta da sadece 4 tane eski oyuncumuz ile oynadık. Oynayan 3 tane oyuncumuz lig başladıktan sonra geldi, bunu da eleştiri olsun diye söylemiyorum; biz en iyisini takıma katmak için yönetim ile beraber buraya yakışan oyuncuları bekledik. Asla laf olsun diye oyuncu almadık.

Sizin kafanızdaki takımın şuan neresindeyiz? Tam manası ile istediğiniz oyunu ne zaman sahada görmeye başlarız?

Bana göre oyun oynarsa bir takım uzun vadede her zaman başarılı olur. Günü kurtarmak futbolda çok kolay koşar, basar ona yönelik oyun oynarsın böylede maç kazanır, geçen sene böyle kazanmış bu takım bütün maçlarını izledim 1- 0 öne geçmişiz küme düşen takıma kapanmışız, benim mantalitem böyle olmaz. Bunu da eleştiri olarak söylemiyorum böyle de başarılı olabilirsiniz olmuşta geçen sene son maçta hak etmeyerek penaltılarda kaybetmiş. Camianın şunu bilmesi gerekiyor. Hazırlık süresi 6 haftadır bir takımın oturması için en az 6 hafta geçmesi gerekiyor veya ligin 7. 8. haftası olması gerekiyor. Bu dünyanın her yerinde böyledir. İngiltere’de de böyledir, 3. ligde de böyledir. Benim mutluluğum şu biz gerçekten zor bir fikstürü bu kadar eksiğe, hazır olmamamıza rağmen, önde oynayan oyuncularımızın takıma geç katılmasına rağmen iyi sonuçlarla geçirebildik.

Ben daha yüzde ellideyiz diyorum spor kamuoyundan, ulusal basından da arıyorlar, diğer takımların hocaları arıyorlar Ptt 1. lig , 2 lig hocam herkes konuşuyor, hep oyunu övüyor, top hep sizde çok iyi diyorlar ama  ben o fikirde değilim halen beni tatmin etmiyor ben oyuncularıma da bunu söylüyorum. Az önce Oyuncularım ile analiz yaparken şunu konuştuk 2 çok önemli maçımız var Kütahya ve Elazığ maçları. Bu maçları kayıpsız atlatırsak en az 7-8 puan önde bitiririz devreyi.

 

Geçen sezon uzun süre yenilmedi bu takım fakat liderden 10 puan fark yedi 3. oldu. Peki siz uzun süre yenilmemeyi mi!, yoksa 3 puan almayı mı tercih edersiniz?

Sonuç, futbolda çok oynanan oyunun gereği olmuyor genelde. Benim hep oynatma üzerinedir takımlarım. Benim amacım oynadığımız oyun ile fark yaratmak. Ben hiçbir maça beraberliğe oynayacağız, kapanacağız, 3 tane stoper koyacağız, 4 tane 6 numara koyalım, ben böyle çalışmaktansa çalışmamayı yeğlerim hayatımda.

Oyun sisteminiz buna uygun mu?

Biz her zaman ofansif, topun bizde olduğu 3. bölgede oyun oynamayı isteyen takımız. Bunu yapmaya çalışan bir takımız ama siz sormadan ben söyleyeyim eleştiriyi ben yapayım, henüz yüzde 50 deyiz istediğimiz seviyede değiliz henüz. Bizim önde oynayan oyuncularımız topu tutsun, pas yüzdemizi biraz daha arttıralım, şuan  3-4 bin kişiye oynuyoruz biz çağırmadan taraftar gelecek zaten 14-15 bine oynarız. Benim mantalitemde 1 puan kapalı futbol yok.

Şehir ve Taraftar ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Dün ilk defa bazı taraftarlar ile görüşme imkanım oldu. Şunları söyledim onlara, ben 7 tane 2. lig takımını kabul etmeyerek geldim buraya. Ben bir oyun oynattığım için bir çok takım istiyor beni özellikle Rize deneyimim den sonra talep inanılmaz gerçekten. Ben 3. ligde de tecrübeli bir antrenörüm. Buca’yı 12. sıradan alıp 17 maçta sadece tek bir mağlubiyet alarak hem de öyle böyle değil maçları 3-4 atarak vura vura kazanarak takımı play-offlara taşıdık. Burada daha o sevilere gelemedik. Burayı da tercih etme sebebim bir, 4 kere istedi yönetim beni, İki ben büyük camiada çalışmak istiyorum. Çünkü hep büyük camialarda çalıştım kariyerimde Beşiktaş, Kocaeli, Rize, AdanaDemir, Eskişehir Spor. Burası beni büyük bir camia olduğu için cezbetti ama şu hayal kırıklığını hissettim ilk 2 hafta 2-3 üç bin kişi değil de en az 7-8 bin kişi beklerdim. Ben oyuncuları öyle ikna ettim, 2 ligden topçuları böyle ikna ettim. Volkan Okumak’ a sıradan bir takıma gideceğine gel büyük bir camiada, Büyükşehir sosyal hayat var çok güzel harika bir şehirde İyi bir stadda şampiyonluk yaşayalım dedim.

 

Sizin için Başarı kriteri nedir? Sözleşmeniz kaç yıllık.

Sözleşmem bir yıllık. Ben kendim böyle istedim. Çünkü ben şuna inandım futbolda, 3 yıllık da anlaştım daha önce, başarı değil konu başarı da geldi hep Allaha şükür ama farklı şeyler oluyor hep. Ben şu yüzden istiyorum burası bir şehir takımı zaten buranın hakkı şampiyonluk, 1. çıkmak. Hani 1. çıkarken de (şuan biz oyunu daha henüz benim için gösteremedik burada) Taraflar bizi bu oyuncuları alkışlayarak istemeliler. Ben iki yıllık mukavelem var diye, tazminatım var diye, Şampiyon yaptım diye devam etmemeliyim. Ben böyle bir insanım.

 

Şampiyonluk gelmez ise İstifa eder misiniz? yada bunu yönetime mi bırakırsınız!

Ben burayı hedeflerken ben buradaki şampiyonluğu hedeflemiyorum şu anda. Benim mantalitem 3 sene burada çalışıp bu takımı süper lige çıkartan bir antrenör olarak buraya damga vurmayı hedefliyorum. Kulüple de hedeflerimiz uyuştuğu için buraya geldim. Buda oyunla olacak bir şey savunarak, savaşarak bu zaten oyunun içinde var. 

Belki 7-8 puan önde oluruz, Ben bu oyunu istediğim oyunu oynatamıyorsam, bu oyuncu grubuna bu oyunu gösteremiyorsam (ki hiçbir yerde böyle bir sorunum olmadı) yaptığım işten keyif almıyorsam, zaten ben buraya para için gelmedim, para için olsa 3. ligi tercih etmezdim.

 

Aslında ilk iki haftadaki performansa bakılırsa takım, sonrasındaki maçlarda aldığı sonuçlar ile kamuoyunu yanıltan bir grafik çiziyor, bu konuda ki görüşünüz nedir!

Şuna katılmıyorum ilk maçta biz oyunu domine ettik, farklı kazanacağımız maçı biraz ilk yarısının sonunda hakemin etkisi ile oyun değişti ama ikinci yarı 7 tane yüzde yüz pozisyona girdik. Amasya maçını çok iyi oynadık. İlk maçı kabul etmiyorum ama Ağrı maçını hayal etsem bu kadar kötü olamazdı ama onu da kazacak pozisyonları bulduk. Abuzer’in frikiği direkten döndü, 2 tane yüzde yüz pozisyon kaçtı gol olmadı. Fakat kazansak ta kötü oynadığımızı söylerdim. Ama kamuoyu öyle değerlendirmiş saygı duyarım.

Kütahya maçı bir seri maçı olabilir mi! Şehirden ve taraftardan isteğiniz nedir?

Çok çok zor bir maça çıkıyoruz onu söyleyeyim. Kütahya son 4 maçta gol yemedi, ligin en çok gol atan takımı. Kenar oyuncularının kariyerine bakın son iki sezonda  17 gol birinin var, 21 gol birinin var, santraforun 26 golü var son iki sezon ve bakın hep play-off oynayan oyunculardan kurulu takım ama benim için en güzel yönü zor bir maç olması, çünkü benim takımım bu maça daha iyi konsantre olur eğer taraftarımızda gelir bize destek olurlarsa, sabırlı bir şekilde destek verirse benim hiçbir endişem yok her türlü daha iyi oynayacağız ve kazanacağız bu maçı.

Duruşunuz ve vücut diliniz (Egolu) eleştiriliyor! Bir iletişim problemi yaşıyor musunuz! Aslında 5-4 yapmış bir teknik adam olarak eleştirilmek sizi şaşırtıyor mu!

Eleştiri olduğu konusunda bir bilgim yok. Benim hiç iletişim problemim olmadı. Ama olabilir saygı duyarım, dışardan belki öyle değerlendirmişlerdir. Benim en önemli özeliğim iletişimdir, beni tanıyan herkes bunu bilir. Oyuncularımla, yönetim ile taraftar ile basın ile herhalde en son problem yaşayacağım konu iletişimim ile ilgili bir sorun olduğudur. Çok kolay iletişim kuran, empati yapan, insanların ruhuna her türlü dokunan birisiyim. Bir irtibatsızlık, bir tanımadan dışarıdan görmek eleştirmek kolaydır, ben bu yönden söylüyorum eleştiren kim varsa gelsin yüzüme söylesin ben hiç kızmam buyursun bir çay içelim. Ben eleştiriye açık bir insanım, belki 10 da 10 yapsam bile eleştirebilirim bunlar normal, bakın şuan olduğu gibi eleştiri varsa yüzüme söyleyebilirsiniz, konuşabiliriz bunlar normal ama konu şahsi olursa karakterim ile ilgili bir şey olursa buna da saygı duyamam. Spor programlarını izlemeyi pek sevmiyorum, izlemiyorum zaten vakit bulamıyorum, sürekli programlara çıkıp konuşmak bana göre değil doğru bulmuyorum. Her zaman gelebilirsiniz, konuşabiliriz, sohbet toplantısı yapabiliriz benim kapım açık bunu yürekten söylüyorum.

 

Türkiye kupası ve Golcülerin Performansı 

Ben genç oyuncularımıza çok inanıyorum kupaya gençlerle çıkacağız. Sonuçta karşımızdaki süperlig takımı ama süpriz yapabiliriz. Elazığ maçını düşünmek zorundayız. Yolculuk var deplasman var. Biz de birde Cemil diye bir santraforumuz var sistemden dolayı 2 santrafor oynatamıyoruz. Ben her yerde diyorum 3 tane çok iyi santraforumuz var. Kupa maçında bunu göreceğiz. 7. haftadan sonra golcülerimizin performansı artmaya başlar şuan yüzde elliyiz.

Muğdat Çelik’in son durumu nasıl?

Muğdat 13 kilo verdi. Kariyeri belli çok çalışıyor. Kupa maçı ile birlikte bir sakatlık olmazsa performansını görme şansımız olacak. Ama bizde kontenjan diye bir sorun var, ya Muğdat sahada olacak, ya Cris tribün de olacak yada Muğdat trübünde olacak maalesef böyle bir durumumuz var.

Son olarak ben camiamızın birlik olması tarafıyım kötü de zaten eleştirileceğiz, eleştiriye açığız beni tanımayan biri lütfen beni tanıyanlara sorsun, oyunculara sorsun, yönetime sorsun, bunun dışında da şahsi eleştiri yapıyorlarsa kendileri bilir bir şey diyemem.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?