İstanbul Taksim’de düzenlenen 19. Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” gerekçesiyle ev baskınları ile gözaltına alınan 18 kadın yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartları ile serbest bırakıldı. İstanbul Valiliği’nin bu sabah yaptığı açıklama, 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde yapılan “Feminist Gece Yürüyüşü’nde atılan sloganlarla ilgili olarak görüntülerin incelendiği ve 18 kişinin gözaltına alınması yönünde karar verildiği belirtilmişti. Gözaltı gerekçeleri ‘Tayyip’ sloganları ve ‘ritme göre zıplamak’ olarak belirtilmişti.

Gözaltına alınan kadınlar, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürülmüştü. Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gözaltına alınan kadınların serbest bırakıldığını duyurdu.

Açıklamada, “Gözaltındaki 18 kadından yaşı küçük olan bir kadın ayda bir imza kontrolü tedbiri ile serbest bırakıldı. 4 kadın imza ve yurt dışı çıkış yasağı, diğer kadınlar yalnızca yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi” denildi