GELECEĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ  NEREDE BARINACAK !

GELECEĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ NEREDE BARINACAK !

 

İnşaat maliyetlerine yansıyan döviz kurlarının ve enflasyonun artışları  inşaatta kullanılacak malzemeler ile işçilik maliyetlerinde önemli artışlara sebep olduğu için konut  maliyetteki artışları daha hazmedememişken EV KİRALAMAKTA BÜTÇELERİMİZİ ALT ÜST ETTİ.

BİLDİĞİMİZ ÜZERE GECEN SENE CUMHURİYET TARİHİNİN EN UYGUN KONUT FAİZ ORANLARINDA  YAŞANMIŞTI BU KARGAŞA 1  GECEDE FİYATLARA FAİŞ RAKAMLAR KOYANLAR, TARİHİN EN UYGUN FAİZ ORANLARINI  FIRSATA ÇEVİRENLER ŞİMDİ DE AYNI ŞEYİ KİRALANMAK İSTENEN KONUTLAR İÇİN YAPIYORLAR.EV  SAHİPLERİNİN kiracılara enflasyon oranlarının üzerinde zam yapma yarışına girmesi ya da çeşitli bahaneler ile mevcut kiracıyı çıkartma ve daha yüksek kira ödemeye razı yeni kiracı bulma gayesi içine girmesi, ayrıca kiralanabilecek konutların da kıt olması kira bedellerinin yükselmesinin önemli nedenleri olarak karşımıza  MAELESF KARŞIMIZA ÇIKTI.

.

PANDEMİ DOLAYISI İLE ERTELENEN YÜZ YÜZE EGİTİM,EVLİLİK ,TAYİN VB  DURUMLARIN ÖNÜNÜN AÇILMASI İLE TÜM İLLERDE KONUT KİRALAMA İHTİYAÇLARI ARTMIŞ BULUNMAKTADIR..
GELECEĞİMİZİ TEMSİL EDECEK ÖĞRENCİLERİN EN ÇOK ETKİLENDİĞİ BU DURUMDAN RAHATSZLIĞINI BELİRTEN
TÜM GİRİŞİMCİ EMLAK MÜŞAVİRLERİMERSİN İL BAŞKANI SAYIN ÜMİT METE ; BİNBİR ZORLUKLARLA OKUTULAN VE BAŞKA İLLEİRMİZDEN GELEN BU GENÇLERİMİZİN KONAKLAMA ZORLUKLARI İLE BAŞBA KALDIĞINI KENDİLERİNE GELEN TALEPLERİ MAALESEF KARŞILAYAMADIKLARINI BELİRTTİ.

GELECEĞİ İÇİN ŞEHRİMİZDE OKUMAYA GELEN VE AİLE DESTEĞİNDEN BAŞKA GELİRİ OLMAYAN ÖĞRENCİLERİN MADURİYEMTİNDEN OLDUKÇA ÜZGÜN OLDUĞUNU BELİRTEN METE; DEVLET YURTLARINDA DOLULUK ORANLARI MALUM,TEK TESELLİM ÖZEL YURT SAHİBİ OLAN VATANDAŞLAÖRIMIZIN BU KAOSTA FAYDANLANMAMASI VE FİYATLARINI  NORMALDE TUTMALARI” –  DEDİ

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?