GENÇLER VOLEYBOLU BÜYÜKŞEHİRLE ÖĞRENİYOR

GENÇLER VOLEYBOLU BÜYÜKŞEHİRLE ÖĞRENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri sporla tanıştırmak ve geleceğin sporcularını yetiştirmek için açtığı voleybol kursları devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde açılan ve yaz-kış devam eden voleybol kursuyla, gençler hem spor alışkanlığı kazanıyor, hem de hayallerine bir adım daha yaklaşıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde açılan voleybol kursları, ücretsiz bir şekilde gençleri sporla tanıştırmaya devam ediyor. Büyükşehir antrenörleri tarafından Seyfi Alanya Spor Salonu’nda verilen kurslar sayesinde, geleceğin sporcuları yetişiyor.

Şahbaz: “Amacımız çocuklarımızı sporla tanıştırmak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Voleybol Antrenörü Hakan Şahbaz, voleybol kurslarının yıl boyunca devam ettiğini söyleyerek, “7 ile 12 yaş arasını kurslara alıyoruz. Haftanın 6 günü antrenmanlarımızı Seyfi Alanya Spor Salonu’nda yapıyoruz. Kurslarımıza kayıtlar da sürekli olarak devam ediyor” dedi. Pandemi döneminde dahi imkanlar dahilinde kursları devam ettirdiklerini söyleyen Şahbaz, “Büyükşehir Belediyemizin bize sağladığı imkânlar doğrultusunda, çocuklarımıza sporla katkı sağlamak amacındayız. Ücretsiz kurslarımıza kayıt olmak isteyen arkadaşlarımız, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na ait spor kayıt birimimizde kayıt yaptırabilir. Amacımız; çocukları sporla tanıştırmak, onlara sporun faydaları hakkında bilgiler vermek ve bu yönde ilerlemelerini sağlamak” diye konuştu.

“Kursların ücretsiz olması çok güzel”

Kursa gelen minik sporculardan Doğa Ovat, kursun çok güzel geçtiğini belirterek, “Ben voleybolda ilerlemek istiyorum, hedefim daha büyük takımlara transfer olabilmek. Hocalarımız herkesle ayrı ayrı ilgileniyorlar. Kursun ücretsiz olması da çok güzel. Çünkü bazı ailelerin maddi durumu iyi olmayabilir ve ücretsiz olması çocukların kendilerini geliştirmesi için de çok iyi” şeklinde konuştu.

“Voleybolda devam etmek istiyorum”

Voleybol kursunda her gün yeni bir şeyler öğrendiklerini ifade eden sporculardan Miray Yakıt, “Ben voleybolda devam etmek istiyorum, bırakmak istemiyorum. Burada yeni arkadaşlar da edindim” derken, İlayda Kurtuluş da, “Kurs çok iyi giyiyor, arkadaşlarımla ilişkilerim güzel gidiyor. Ben de voleybolu devam ettirmek istiyorum. Grubumuz var ve her gün antrenmanlarımızı eğlenerek yapıyoruz” dedi.

“Voleybol kursu, çocuğumun okul hayatında daha özgüvenli olmasını sağladı”

Kızı 2 yıldır voleybol kursuna devam eden velilerden Kezban Meral, kurslardan çok memnun olduğunu vurguladı. İlk başlarda çocuğunun voleybol kursuna sıcak bakmadığını, fakat zamanla sevdiğini belirten anne Meral, “Kızım okul hayatında daha özgüvenli olmaya başladı. Kursun ücretsiz olduğunu öğrendiğimde çok sevindim. Bu konuda Vahap Seçer’e gerçekten çok teşekkür ediyorum. O’nun sayesinde, çocuklar sporu daha çok sevmeye başladı. Hocalar da yetenekli olduğunu görünce ‘ben bunu kaçırmayayım’ diyorlar, ona göre davranıyorlar, yönlendirmeleri de ona göre oluyor. Ben kendi adıma söyleyeyim çok şanslıyım, kızım da çok şanslı. Çoğu arkadaşıma öneriyorum burayı” ifadelerini kullandı.

“Vahap Bey’in elinin herkese dokunması, spora verdiği destek gerçekten çok güzel”

Velilerden Sibel Berber ise, kurslar sayesinde hem kızının hem de kendisinin çok güzel dostluklar edindiğini belirterek, “Kızım yaz mevsiminden beri burada antrenman yapıyor. Güzel şeyler başaracağız inşallah. Benim kızıma çok büyük katkıları oldu. Çok mutluyum, işimi gücümü bırakıp izlemeye geliyorum. Sadece kızım değil, ben de çok güzel dostluklar edindim. Zevkle geliyoruz. Kızım biraz özgür ruhlu, tek başına hareket eden bir kızdı. Burada grupla birlikte hareket ediyor, arkadaşlık ilişkilerine de çok büyük katkıları oldu. Vahap Bey’in elinin herkese dokunması, spora verdiği destek gerçekten çok güzel” şeklinde konuştu. Kursların ücretsiz olmasının da kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Berber, “Sporu sevip, maddi durumundan dolayı gelemeyen birçok arkadaşımız vardı. Büyükşehir’in kursunun ücretsiz olması çok güzel oldu” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?