Gezi teknesi battı, 2 kişiyi balıkçı kurtardı

Gezi teknesi battı, 2 kişiyi balıkçı kurtardı

Gezi teknesi battı, 2 kişiyi balıkçı kurtardı Silifke açıklarındaki gezi teknesinin batması cep telefonu kamerası ile saniye saniye görüntülendi Mersinli balıkçı, kurtardığı teknedeki 2 kişiyi Sahil Güvenlik ekiplerine teslim etti Mersin’in Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi açıklarında…

Silifke açıklarındaki gezi teknesinin batması cep telefonu kamerası ile saniye saniye görüntülendi

Mersinli balıkçı, kurtardığı teknedeki 2 kişiyi Sahil Güvenlik ekiplerine teslim etti

MERSİN – Mersin’in Silifke ilçesi Yesilovacık Mahallesi açıklarında gezi teknesi su alarak battı. Teknede bulunan iki kişi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı. Teknenin batma anı ise cep telefonu kamerası ile saniye saniye görüntülendi.

Şahin D. ve Emine Y. Mersin’in Erdemli ilçesindeki balıkçı barınağından 25 metre uzunluğundaki 10 kişilik gezi teknesini Alanya’da satmak üzere yola çıktı. Tekne Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi Tisan bölgesi Köpektaşı mevkisinde makine dairesinin su alması ile batmaya başladı.

Bölgede balık avlayan balıkçı Ahmet Galip İnce teknesi ile durumu fark ederek Şahin D. ve Emine Y.’nin bulunduğu gezi teknesine yanaştı.

Ahmet Galip İnce Şahin D. ve Emine Y.’yi teknesine aldıktan sonra gezi teknesi bir dakika sonra denize battı. Gezi teknesinin batması cep telefonu kamerası ile saniye saniye görüntülendi.

Daha sonra Ahmet Galip İnce Sahil Güvenlik ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri Şahin D. ve Emine Y.’yi alarak ifadelerini almak üzere Sahil Güvenlik Merkezine götürdü.

Şahin D. ve Emine Y.’nin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Tisan mevkiinde balık avladığını ve teknenin su alarak yan yatmaya başladığını gördüğünü belirten Balıkçı Ahmet Galip İnce, “Sabah saat 6 sularında Yeşilovacık limanından çıktım. 6: 30 civarında Köpek taşı mevkiine geldim. Burada bir tane yat gördüm. Yaklaştığımda yatın batmakta olduğunu fark ettim. Tam yol üzeri yanaştığımda, yatın üzerinde 25-30 yaşlarında bir bayan ve bir erkek olduğunu fark ettim. Teknenin küpeşte hizasına su gelmişti. Batmak üzereydi. Bayanın kendi tekneme binmesini istedim. Tekne batıyor diye uyardım. Kendileri de bizi çekerek götür dediler. Bende imkanı olmadığını, teknenin batmak üzere olduğunu söyledim. Tekneyi çekmeye kalksam beni de batırırdı. Yaklaşık 50-60 metre derinlikte bulunuyorduk. Israr ederek bayanı tekneme aldım. Erkek yatta idi. Ona da abi teknen batmak üzere diyerek tekneme gelmesini ısrar ettim. Biran önce benim tekneme binmesini söyledim. Arkadaşı da tekneye aldım. Bir dakika sonra 10 metre uzaklaşmadan yat battı. Daha sonra Sahil Güvenliği arayarak bilgi verdim. Kısa sürede Sahil Güvenlik geldi. Tekneme aldığım arkadaşları Sahil Güvenlik ekiplerine teslim ettim” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?