GÜLTAK’TAN, “19 MAYIS MESAJI”

GÜLTAK’TAN, “19 MAYIS MESAJI”

 Başkan Gültak; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında; “Samsun’da, bundan tam 101 yıl önce esarete karşı yakılan bağımsızlık ateşi, yok edilmek istenen aziz, fedakâr ve cefakâr milletimize ışık olmuş, özgürlüğe giden yolunu aydınlatmıştır” dedi.

Mesajında,19 Mayıs 1919’un; Türk tarihinde özel bir yeri ve önemi olduğuna dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihi; ülkemizin kaderini değiştiren ve yolumuzu aydınlatan bir gündür. Bundan tam 101 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşi, işgalci devletler tarafından parçalanıp yok edilmek istenen milletimizin yaşam ışığı olmuştur” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, mesajında şu ifadeleri kaydetti; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletinin kurtuluş mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs 1919; zafere, bağımsızlığa ve özgürlüğe giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılmış en büyük adımlardan biridir. Türk Milleti; Atatürk’ün önderliğinde, önce milli mücadeleyi başlatarak kurtuluşa, ardından Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, bağımsızlığa ve özgürlüğe ulaşmasının sarsılmaz temellerini atmıştır.

Bu duygularla; gençliğimize bayram olarak armağan edilen bu anlamlı günde, Kurtuluş Savaşı’nın Mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, aziz milletimizin ve gençlerimizin bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?