HADİ BAKALIM!

HADİ BAKALIM!

Büyüklerimizden yani (ATALARIMIZDAN)başlayıp bu günlere kadar süregelen bir çok olumlu veya olumsuz söylemlerimizde çoğunlukla kullanılan cümle…
HADİ BAKALIM!
Bazı durumlarda hadi bakalım cümlesini dilimizden dökmek eğlenceli olup, heyecanımızı üst seviyelere taşıyabiliyor ve bundan büyük haz alıyor olabiliriz.
Hadi bakalım, dokunuşlar yaparak ince ince zarafetle dans eden düşüncelerimizle harmanladığımız hayallerimizi hayata geçirebilmek için yazarken hissetiklerimizi…
Elimize aldığımız demli çayı keyifle yudumlarken yeni başlangıçlara merhaba diyebileceğimiz nokta da olması gereken güveni sağlayabilme hünerine ne denli hakimiz?.
Engelsiz dediğimiz engebeli yolların kesiştiği kaç yaşam var diye saymaya başlarsak aklımızın alamayacağı düzeyde çıkacağı ihtimalinin dahi bizleri nasıl yorduğunu ve çaresiz bıraktığını düşünürüz.
Ee, Hadi bakalım…
Düşündüklerimiz ile yaptıklarımızın bire bir uyuşmamasını doğal karşılayabiliriz, fakat yine de uyumlu olmasına çaba sarf ederiz.
Oysa ki her şeyin rayında olmasını o kadar çok arzularız ki kendimiz ile eş değer buluruz sonrasında vazgeçmenin imkanız olduğunu biliriz ve bizleri nelerin beklediğini bilmemekle beraber hadi bakalım diyerek meydan okumaktan kaçınmayız.
Hadi bakalım cümlesi zaman zaman bizlere ne büyük teselli olur, olumsuzluklarda vakit kazandırır, yorulduğumuzda arkadaş olur, bilinçsizlikle her köşeye sıkıştığımızı hissettiğimizde arkasına sığındığımız sihirli kurtarıcı gücümüz olur ve hayallerin ötesinde kendimizin dahi farkında olamadığı sıra dışı bireyler oluruz.
HADİ BAKALIM!
Sıradan olmak yada olmamak arasında köprü oluşturalım ve köprünün tam merkezinde kendimiz olalım, neye nasıl yetişmek lazım geliyor ise soluğumuzu orada alalım.
Büyüklerimiz yani (ATALARIMIZ ) zamanından öyle gerekli görüldüğü maksadıyla günümüze kadar söylem dilinde taşınmış olması kelime anlamını hiç bir şekilde değiştirilemez tavır sergilenmesi pek inandırıcı gelmiyor, asıl önemli olan inandırıcılığını yitiriyor.
Hadi bakalım şimdi ne olacak?
Hadi bakalım sonra ne yapacaksın?
Bundan sonrası ne olacak Hadi bakalım!
Zaman bize ne gösterecek Hadi bakalım!
Hep beraber güzel günler göreceğiz diyorlar…
EEE,HADİ BAKALIM!.
İki kelimeden oluşmuş, (HADİ BAKALIM) ile başlayan veya biten cümlelerin itibarını yitirmeden her zaman uygun söylem diliyle anlatarak dikkat çekebilmeliyiz.

Saygılarımla
“YAŞAMA DAİR HERŞEY”

B.Yaşam Uzmanı/Uzman Eğitmen
Mercane CAN

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?