Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Şu anda 2 binin üzerinde yıkılan binamız var; yüzde 2’sine 3’üne ulaşmış durumdayız

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Şu anda 2 binin üzerinde yıkılan binamız var; yüzde 2’sine 3’üne ulaşmış durumdayız

7,7 büyüklüğündeki depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, yaklaşık 180 km’lik bir kırık meydana geldiği bilgisini paylaştı. Denetime tabi kamu binaları depremde yerle bir oldu. İskenderun ve Antakya’daki devlet hastaneleri, Hatay’daki polis evi, havalimanları ve otoyollar, kullanılamaz hale geldi. Arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları, aralıksız sürüyor.

Dakika dakika gelişmeler

9.10 | Fox TV canlı yayınına katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Kırıkhan, ova, Antakya’ya girişe kadar eski beldeler, Samandağı, İskenderun, Antakya en fazla etkilendiğimiz yerler. Ulaşabildiklerimizin yüzde 2’sine 3’üne ulaşmış durumdayız. Yıkılan yerleri elinizdeki imkanlarla açamıyorsunuz çünkü profesyonel destek gerekiyor. Profesyonel destek olmadıktan sonra iş makineleri fazla bir şey yapmıyor. Dokunamıyorsunuz çünkü siz ulaşsanız bile iş makinesi gerekiyor, iş makinesini soktuğunuz zaman aşağıdaki insanların akıbetini kestiremiyorsunuz bu nedenle profesyonelleri bekliyorsunuz. Şu anda 2 binin üzerinde Hatay’da yıkılan bina var. 2 binin üstünde vefat var ama çok çıkıyor aşağıdan çıkanların artık bundan sonra büyük bir kısmı kayıp olarak analize yazılıyor. Hava soğuk dün gece bir dereceye kadar düştü.

7.23 | Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda deprem bölgesindeki barolara kayıtlı avukatların ve müvekkillerinin hak kaybına uğramaması için adlî süreçlerdeki bilumum sürelerin depremin olduğu günden itibaren 15 gün uzatıldığını duyurdu.

7.20 | Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Malatya’da yaralanan ve tedavileri kentteki hastanelerde yapılan 41 kişi, ambulanslarla Malatya Havalimanı’na getirildi. Sağlık görevlilerinin yardımıyla askeri uçaklara nakledilen kişiler, tedavilerinin devam edeceği İstanbul’a hareket etti. Yaralıların, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile çeşitli hastanelere ulaştırılacağı öğrenildi.

7.15 | Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünün koordinesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardım malzemeleri ve iş makineleri taşıyan gemi, Çeşme Ulusoy Limanı’ndan İskenderun Limanı’na doğru yola çıktı.

6.43 | Venezuela’nın, merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdiği arama kurtarma ekibi başkent Karakas’a 37 km uzaklıktaki Maiquetia kentindeki havaalanından yola çıktı.

5.23 | Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin ardından Malatya’dan deprem mağduru 503 yolcu ile hareket eden dizel tren setleri, Kırıkkale’de 5 kişilik aileyi indirdi.

2.54 | Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Bakanlık olarak deprem bölgelerinde gözetimimizde olan refakatsiz çocukların sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılıp hastanelerde tedavileri tamamlanan çocukları da Sağlık Bakanlığı’yla yaptığımız çalışma neticesinde bakanlığımız personeli dışında herhangi bir üçüncü şahsa teslimi söz konusu değil.

02.24 | CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden bir video yayınlayarak, “Belediye başkanlarımıza söyledim. Kaynak sağlamak için ellerinden geleni yapacaklar. Bürokratik engel mi koyuyorlar? Yapın, dinlemeyin. Bu halka ekmek, battaniye bulmak için tutuklanmanız gerekirse tutuklanın” ifadelerini kullandı. CHP lideri, yıkıcı depremlerin ‘baş sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ olduğunu söyledi.

00.11 | Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “5 bin 894 vatandaşımız hayatını kaybetti, 34 bin 810 yaralımız var, 5 bin 775 bina yıkıldı, 8 bin vatandaşımız enkazdan kurtarıldı.” dedi.

 

23.10 | İskenderun Limanı’ndaki yangına müdahale devam ediyor: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, saat 23.10’da yaptığı Twitter paylaşımında, “İskenderun Limanı’ndaki yangının genişlemesi İBB İtfaiyesinin yoğun çabalarıyla engellendi. Tamamen söndürülmesinin 24 saat alacağı öngörülüyor” açıklamasını yaptı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?