Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem: Bazı binalar yıkıldı, can kaybı sayısı 6’ya yükseldi

Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem: Bazı binalar yıkıldı, can kaybı sayısı 6’ya yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4, saat 20.07’de de merkez üssü Samandağ’da 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanların olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerde 18’i ağır, 294 kişinin yaralandığını açıkladı. Can kaybı sayısının 6 olduğu belirtiliyor.

6 Şubat Pazartesi günü en az 41 bin 156 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin 15. gününde (20 Şubat) merkez üssü Hatay olan birçok kentte hissedilen 2 deprem daha meydana geldi. İlk deprem, 16,7 kilometre derinlikte gerçekleşirken, ikinci deprem 7 kilometre derinlikte oldu. Depremlerin çevre iller ve Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde de hissedildiği belirtildi.

İlk belirlemelere göre Hatay’da bazı binalar yıkıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün saat 23.00’te yaptığı açıklamada, 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bugün sabah 07.24 itibariyle, Hatay’ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi’ndeki 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Birinin cansız bedenine ulaşılırken, diğer iki kişi için çalışmalar sürüyor. Hatay’da dün akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8’lik depremlerde can kaybı 6’ya yükseldi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?