Hataylı 33 güçlü kadın, 33 güzel kalp

Hataylı 33 güçlü kadın, 33 güzel kalp

Hatay’daki güçlü ve başarılı kadınların hikâyesiyle kadın gücü ve farkındalığını ön plana çıkaracak olan “33 Kadın Belgeseli”nin ikinci ayağı Hatay’da başlıyor. Belgeselin Proje tasarım ve yapımcısı Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı ile projenin Türkiye koordinatörleri ve Hatay’ın güçlü 33 kadını, Hatay Büyükşehir Belediye Spor Kompleksi’nde tanışma ve bilgilendirme toplantısında buluştu. Mersin’den sonra Hatay’da yapılacak ve 45 gün sürecek olan belgeselin çekimlerinde istihdam yaratan, eğitimleriyle, güçlü duruşlarıyla ve kente kattıklarıyla dikkat çeken 33 kadın yaşam öykülerini ve başarı hikayelerini, Türkiye’deki kadınlara umut olabilmek adına paylaşacak.

Belgeselin yapımcısı Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı, Hatay’daki 33 kadının uzun bir çalışma sonucunda belirlendiğini ve yaklaşık 400 kadınla görüştüklerini belirtirken, “Bu belgeselde Hatay’ın güzellikleri, kadınların güzellikleriyle birleşecek” dedi.

Gündemde daha çok mağdur kadınların yer aldığını, ama bu ülkede güçlü kadınların da var olduğunun altını çizerek, bu başarı hikayelerini özellikle mağdur kadınların ‘Ben de yapabilirim’ demesi için önemsediğini ifade eden Cavlı, “Maalesef ülkemizde ve dünyada halen kadın gücünün önünde engel olmak isteyen zihniyetler mevcut. Kadınlarla ilgili medyada ve sinemada “mağdur” vurgusu yapılarak; sanki bütün kadınlar mağdur, korunmasız, çaresiz gibi gösterilmekte, bu durum tüm kadınlarımızı özellikle zor durumda bulunan kadınlarımızın umutlarını yıkmaktadır. Elbette mağdur kadınlar var. Keşke hiç olmasa ama artık mağdur kadınlar üzerinden rant sağlamak yerine daha çok güçlü başarılı kadınları konuşmak, onların başarısıyla gurur duymak, onların başarı öykülerinden ilham alma zamanı gelmedi mi?  Güçlü başarılı kadınların hikayesi tüm kadınlara ilham vermeli, örnek rol model olmalıdır. Biz artık ” evet, ben de yapabilirim’ diyen kadınların sesini duymak istiyoruz. Dolayısıyla başarılı ve güçlü kadınları bu belgeselde buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

33 Kadın Belgeseli projesinin Mersin ve Hatay’ın ardından Kıbrıs, Mardin, Gaziantep, Adana, Kars, Erzurum ve İzmir’de de çekileceğini belirten Cavlı, son olarak bu illerin karmasından seçilecek 33 ismin de Türkiye projesini tamamlayacağını ifade etti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?