İfade veren İlker Başbuğ’dan açıklama: İdam cezası kalkmasaydı aranızda olmayabilirdim

İfade veren İlker Başbuğ’dan açıklama: İdam cezası kalkmasaydı aranızda olmayabilirdim

Erdoğan’ın talimatı sonra AKP’li vekillerin şikayeti sonrası hakkında soruşturma açılan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde ifade verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sonra AKP’li vekillerin şikayeti sonrası  Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında soruşturma açılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında ‘hakaret’ suçundan soruşturma başlatılan  Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde ifade verdi.

İlker Başbuğ ifadesinin ardından adliyenin önünde kısa bir açıklama yaptı.

Başbuğ açıklamasında “Sevgili basın mensupları hepinize iyi günler diliyorum. Biliyorsunuz koronavirüs nedeniyle, aylarca içerdeydik. Bugün ilk defa sokağa çıktım. Aylar sonra ilk defa sokağa çıktım. Nedenide adliyede bugün ifade vermek için geldim. Bu konuya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Size yapacağım açıklamayı yazılı olarak hazırladım. Avukatım size açıklamımızı verecek” dedi.

İlker Başbuğ’un yazılı açıklaması şöyle:

“28 Ağustos 2008’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı olarak göreve başladım.

O gün yapılan Genelkurmay Başkanlığı Devir ve Teslim Töreni’nde yaptığım konuşmada şunu söylemiştim:

‘Giderek güçlenen bazı cemaatler, ekonomiyi yönlendirmeye, sosyal ve politik yaşamı biçimlendirmeye ve dine bağlı bir yaşam tarzı olarak sosyal kimliklerini ortaya koymaya çalışmaktadırlar.’

Bu konuşmadan kısa bir süre sonra, Enver Altaylı F. Gülen’e yazdığı mektupta şunu söylüyordu:

‘Yeni Gnkur. Bşk.’nın zat-ı alinize ve yapılan hizmetlere bakışı son derece menfidir [olumsuzdur]’

30 Ağustos 2010 tarihinde emekli oldum.

6 Ocak 2012 tarihinde tutuklandım.

5 Ağustos 2013’te FETÖ mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldım. Eğer o gün, Türkiye’de idam cezası kalkmamış olsaydı, bugün aranızda, hayatta olmayabilirdim. Yargıtay’ın kararı ve yeniden yargılanma neticesinde iddia edilen “Ergenekon Davası” tarihin çöplüğüne atıldı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?