İSTİFALAR YAKINDA AÇIKLANIR…

İSTİFALAR YAKINDA AÇIKLANIR…

Mersin’de siyasi partilerin son durumları Türkiye genelinde olduğu gibi fırtına öncesi sessizlik durumunda.
Yerelde iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde durağanlık devam ediyor. Parti belli bir kesim ile kendi çapında açılışlar, davetler, balolar gibi organizasyonlara katılarak klasik CHP algısını yıkamadığı gibi, bu algıyı yıkmak için pek bir çaba içinde olduğunu da görünmüyor açıkçası. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin’deki en büyük şansı ise bana göre belediye başkanlarının vizyonel bakış açıları. Halkın sorunlarını bilmeleri ve sorunlara karşı çözüm odaklı çalışmalarıdır. Ancak başkanların en büyük sorunları ve yaşayacakları en büyük zorluk da Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz ile birlikte insanların belediyelerden iş beklentisi. Bu açmaz koca bir sorun yumağı olarak başkanların önünde durmakta.
Yeni kurulan iki parti Deva Partisi ve Gelecek Partisi beklentinin üstünde görülüyor. Özellikle Deva Partisi iktidarın iş kesimi ile ekonomiyi önceleyen iş insanlarının büyük oranda tercihi konumunda, tabi ki Ali Babacan faktörünün bu duruma etkisi çok büyük. Gelecek Partisi bana göre henüz oluşum sürecinde sessiz ilerliyor ancak teşkilatının büyük bir bölümü Ak Parti’den kopan ya da sempatizanı olan kişiler. Bu durum yerelde etkili olabilir, ayrıca tecrübeli olmaları avantaja dönebilir. Ancak eski alışkanlıklarından kurtulmaları daha resmi bir görüntüye bürünmeleri gerekiyor.
Mersin’de Ak Parti’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Mersin’e gelişinde iyi bir sınav veremediği herkesin malumu. Yapılan etkinlikler sırasında iyi teşkilatlanma olmaması, halkın katılımının zayıf olması, il ilçe teşkilatlarının organizasyonunu yapamaması ve bunlarla birlikte yapacağı bir dizi açılışı yapmadan Mersin’den ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresine “il ilçe yönetimlerini, mevcut belediye başkanını her an görevden alabiliriz. Eğer biz bunları yapmazsak halk bize sandıkta gerekeni yapar” dediği söyleniyor… Ancak en büyük sorun Akdeniz Belediyesi meclisinde cumhur ittifakı çoğunluğu olmaması. Bu hafta başında gelen kulis bilgilerine göre ve yaklaşan seçim çalışmaları nedeniyle sahada zayıf kalan, halktan ve tabandan uzaklaşan bir takım ilçe başkanlarının istifası istendiği ve hatta alındığı yönünde. Yakında İstifa Haberlerini duyabiliriz.
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin’de gücünü koruyor gibi görünüyor. Mersin’de kemikleşmiş sabit bir oy kitlesine sahip olduğu açık, en büyük handikapları ise yeri geldiğinde hükümet olup, olumsuzluklarda bizi hükümet ile bir tutmayın demeleri. Bu çelişki MHP’nin başını ağrıtabilir.
HDP Mersin’de en zayıf döneminde bana göre. Daha önce Mersin’de isim yapmış kendilerine göre simge olmuş, belediye başkanı ve milletvekilleri vardı, şuan ki durumları eskiyi aratır bana göre.
Mersin’de siyasi partilerin durumu böyle gözükse de bunlar antrenman. Her şey maçta belli olur bana göre, kim golcü kim kaleci daha iyi anlarız.
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?