İşverenlerin ‘ahlaksız işten atma’ için önü açıldı!

İşverenlerin ‘ahlaksız işten atma’ için önü açıldı!

Koronavirüste hazırlanan düzenlemeye göre işverenler işçilerini önümüzdeki 2 ay daha işten atamayacaklar ancak çalışmasını istemedikleri ya da ücretini ödeyemedikleri işçileri 3 ay süreyle tamamen veya kısmen ücretsiz izne gönderebilecek.

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre;  Sendikalar ve muhalefet partileri, işverenlerin “ahlak” istisnasını kötüye kullandıkları için istisnanın kaldırılmasını istemişlerdi. KÇÖ’nün uzatılmaması halinde çok sayıda işçinin ya kölelik ücretiyle izne gönderileceği ya da ahlak maddesiyle işten atılacağından endişe ediliyor.

Yasaya göre, ücretsiz izne gönderilen işçilere bu süre boyunca İşsizlik Sigortası Fonu’ndan günlük brüt 47.70 TL nakit destek sağlanacak. Evine gönderilen işçi aylık net 1.420 TL ile yaşamını sürdürmeye çalışacak.

KISMİ UZATMA OLABİLİR

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, KÇÖ’nün uzatılmaması halinde sıkıntı yaşanabileceğini belirterek, “Belki kapsam daraltılarak tekrar uzatılabilir. Sanayi 1 yılda 800 bin ilave istihdam sağladı ama hizmet ve bazı sektörlerde KÇÖ’yü uzatmak gerekebilir” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?