Kadınlardan cinsiyetçiliğe karşı sosyal medyada ‘Erkekler Yerini Bilsin’ isyanı: ‘Kocam isterse çalışabilir’

Kadınlardan cinsiyetçiliğe karşı sosyal medyada ‘Erkekler Yerini Bilsin’ isyanı: ‘Kocam isterse çalışabilir’

Sosyal medyada başlatılan Erkekler Yerini Bilsin akımı ile kadınlar için kullanılan cinsiyetçi ifadeler erkekler bu defa erkekler için kullanıldı.

Sosyal medyada, yıllardır kadınlar için söylenen cinsiyetçi ifadelere dikkat çekmek amacıyla yeni bir akım başlatıldı.

Müzisyen Gaye Su Akyol’un “ruqinq” adlı bir kullanıcının, “kocam isterse çalışabilir” tweet’ini alıntılamasıyla başlayan akımda, kadınlara sarf edilen cinsiyetçi cümleler, kinayeli olarak erkeklere hitaben kullanıldı. Akyol da daha sonra “erkekyerinibilsin” etiketini bularak büyüyen kampanyaya sosyal medyada paylaşımlarıyla destek verdi.

Binlerce kişi “o saatte orada ne işi vardı”, “mini etek giymese başına bunlar gelmezdi”, “rızası vardı” söylemlerini, erkeklere uyarladı. Kampanyayı başlatan tweet’i atan Ruqinq, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada “Twitter’da son zamanlarda çok fazla ‘kadın çalışmamalı, yüksek sesli kahkaha atmamalı’ tarzında tweet’ler atıldığını gördüm. ‘Bunlara en güzel tepki alay ederek verilebilir’ diye düşündüm” dedi.

Akyol da “Bu yaklaşımda ortalamanın çok üstünde bir ironi, zekâ ve mizah var. Çünkü artık hepimiz çok doluyuz, bu saçma gidişatı değiştirmek istiyoruz ve artık yeter” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?