“KALİTELİ ZAMAN !”

“KALİTELİ ZAMAN !”

 

Kaliteli denilince akla gelen ilk cümle nedir diye soru sorsam ?
Kim bilir kaç farklı cevap alırım.
Peki,kaliteli zaman denilince ne gelir aklımıza,inanıyorumki çoğumuz şu durumda hangi kaliteli zaman diyecektir ve ardından ekleyecektir parasız hangi kaliteli zamandan söz ediyorsunuz diye,belkide içten içe kızacaksınızda kendinizce haklı olarak.
Hadi gelin yazdıklarımı okurken,hep beraber zihnimizle jimnastik yapalım hemde istediğimiz gibi her yöne esneterek,görelim bakalım zihnimiz yaptığı jimnastik sonrasında kaliteli zaman ile alakalı olumsuz düşünceleri değiştirebiliyormu,yoksa yine sabitlenmiş yerindemi duruyor ne dersiniz ?
Denemeye değmezmi,değişim zamanıdır belki de,aslında değişen sonucu fark edemeyeceğiz bile…
Neden mi ?
Karşılıklı oturmuş çayımızı yudumlarken sohbet eder gibi, hayal ederek düşünelim,eee birazcık empatiyi eklemeyi unutmayalım,bir tutam da olumlu cümleler serpiştirerek tamamlayalım belkide şok olacağımız,şaşkınlık içinde bulacağız kendimizi hiç zorlanmadan…
Önceleri imkansızmış gibi görünsede,bir an bile olsa her şeyin yolunda gittiğini bilmek,kaliteli zaman dilimini anlatmıyormu sizcede,bazen tuhaflaşıyor ne yapacağımızı kestiremiyor,nasıl davranmamız gerektiğini unutuyoruz ya hani,bilerek veya bilmeden,işte tamda bu gibi zaman dilimlerinde zamanımızın kalitesini aşağılara doğru nasıl çektiğimizi fark edebilmeliyiz, istemiyerekte olsa.
Nerede,nasıl olur ise olsun zaman yönetimini doğru planlamayı başarabiliyorsanız,zamanınızı kaliteli değerlendirdiğinizden emin olabilir, tereddüt etmeden kendinizi tebrik edebilirsiniz.
Kaliteli zaman tarifi için cümle sıralamak gerekirse eğer, yüzlercesini tarif edebiliriz her birimiz kendimize göre yorumlayarak sıralarız,Kaliteli zaman tanımını öyle değil mi ?
İster Kaliteli zaman diyelim,ister Zaman kalitesi hiç fark etmiyor !
Zamanı kaliteli yaşamak veya Kaliteli zaman yaratmak cümlelerinin anlamları değişmiyor,içeriği aynı,her ne kadar bireyin kendine göre,özel değişiklikler göstersede,yani özetle…
Severek yaptığımız işimiz,ailemiz,evlatlarımız, sevdiklerimizle beraber olduğumuz her anını dolu,dolu yaşadığımız kendimizi huzurlu hissettiğimiz,bizleri mutlu eden, zamanı doğru kullanmaktır…
”KALİTELİ ZAMAN”.

Saygılarımla

“YAŞAMA DAİR HERŞEY”
Profesyonel Koç/Uzman Eğitmen
Mercane CAN

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?