Kamu Çalışanları Yoksullukla Mücadele Edemiyor

Kamu Çalışanları Yoksullukla Mücadele Edemiyor

Kamu Çalışanları Yoksullukla Mücadele Edemiyor.Türkiye’de son 1 ayda benzine yüzde 31 oranında zam geldi. 100 liralık benzinalan yurttaşlar 48 lirasını vergi olarak ödemektedir. Yanlış vergi politikalarıylayurttaşların sırtına her gün biraz daha yük bindiren AKP iktidarı kendiitibarlarından tasarruf etmeyi akıllarından bile geçirmemektedir. Gelen zamlarlaesnafın, çiftçinin, üreticinin cebine beş kuruş para girmediği gibi artan hayatpahalılığı sebebi ile satışları artık durma noktasına geldi.
Enflasyonun Nisanayında yüzde 159,6 (Kamu-Ar) oranında gerçekleşmesi ile kamu emekçilerininmaaşları geçen sene asgari ücret alım gücünün altına gerilemiştir. Çiftçinin,sanayicinin üretemediği bir ekonomide artan fiyatların yanı sıra gıda ve hayatıidame ettirmek için gerekli olan malların kıtlığı baş göstermektedir.AKP İktidarı, sebebi olduğu enflasyona teslim olmuş durumdadır. Enflasyon çokkısa bir sürede üç haneli rakamlara ulaşmıştır.
AKP iktidarının vurdumduymazlığı sayesinde yurttaşlar çok ağır bir şekilde bedelini ödemektedir.Kamu çalışanları artık bu zam oranları ile yaşamlarını idame ettirememekte vederin bir yoksulluğa teslim olmaktadır. Acilen vergilere yapılan bu insafsızzamların geri alınması ve enflasyon farklarının maaşlara aylık olarak yansıtılmasıgerekmektedir.

Yakup TEKİN
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu
Mersin İl Başkanı
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?