Karadeniz’deki sel felaketinde can kaybı 66’ya yükseldi

Karadeniz’deki sel felaketinde can kaybı 66’ya yükseldi

Afet bölgesinde can kaybı yükseliyor. 3 ilde de arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bartın, Kastamonu ve Sinop’taki son duruma ilişkin bilgi verdi.

AFAD, “Sel nedeniyle Kastamonu’da 56, Sinop’ta 9, Bartın’da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” açıklamasını yaptı. Aynı zamanda 8 kişinin tedavilerine de hastanelerde devam edildiği bilgisi verildi.

Afet bölgesinde can kaybı yükseliyor. 3 ilde de arama kurtarma çalışmaları AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri ile UMKE personelince aralıksız devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bartın, Kastamonu ve Sinop’taki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Sinop’un Ayancık ile Kastamonu’nun Bozkurt ilçelerinde arama ve kurtarma ekiplerince çalışmalara devam edildiği kaydedildi. Açıklamada, 8 kişinin de tedavilerine hastanelerde devam edildiği kaydedildi.

Kastamonu’da 4 bin 526, Sinop’ta 2 bin 492 ve Bartın’da bin 67 personelin görevli olduğunun belirtildiği açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi;

Bartın’ıo Ulus İlçesinde sel afeti sonrası 359, Kastamonu’da toplam bin 480, Sinop’un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 539 afetzede tahliye edilmiştir.

Bakanlık: Sel bölgesinde elektrik veriliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bartın, Karabük ve Zonguldak’ın il, ilçe, belde merkezlerine ve köylerine enerji verildi. Şu an itibarıyla elektriksiz bölge kalmadı. Sinop ve Kastamonu’da da ilçe merkezlerine kontrollü bir şekilde elektrik veriliyor. Kırsal kesime elektrik verilmesi için çalışmalar sürüyor” denildi.

Kastamonu’da çarşamba günü etkili olan şiddetli yağış; Bozkurt, Azdavay, Pınarbaşı, Küre, İnebolu, Cide ve Abana ilçelerinde sele neden oldu. Sel en çok 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt’u vurdu. Yağış ile birlikte ilçe merkezinden geçen Ezine Çayı taştı. Çayın taşmasıyla oluşan sel cadde ve sokakları içine aldı; evler, iş yerleri sular altında kaldı.

dha-724b503401afdd3ced93ee43a8bfb7d0-1.jpg

Su seviyesi bazı bölgelerde 4 metreye kadar yükselirken, araçlar sürüklendi. Ezine Çayı kenarında bulunan ve 3 yıl önce yapılan 8 katlı Ölçer Apartmanı yıkıldı, yanında bulunan 2 binanın ön cephesi çöktü.

dha-724b503401afdd3ced93ee43a8bfb7d0-8-001.jpg

İlçede arama- kurtarma çalışmaları sürüyor. Havadan helikopterler, karadan ise botlar ve iş makineleriyle yürütülen çalışmalarla çok sayıda kişi tahliye edildi.

dha-724b503401afdd3ced93ee43a8bfb7d0-7-001.jpg

Bugün sabahın ilk ışığıyla birlikte arama çalışmaları devam etti. Çalışmalar yıkılan ve içinde bazı kişilerin olduğu düşünülen Ölçer Apartmanı enkazında yoğunlaştı.

dha-724b503401afdd3ced93ee43a8bfb7d0-3-001.jpg

Enkazda daha rahat çalışma yapılabilmesi için Ezine Çayı’nın ortasına şerit çekilerek suyun yönü değiştirildi. AFAD ekipleri, burada çalışmalarını sürdürüyor

Selin yarattığı tahribat havadan görüntülendi 

Sel bölgesi havadan dronla görüntülendi. 1 binanın yıkıldığı, 2 binanın ön cephesinin çöktüğü Bozkurt ilçe merkezindeki tahribat dikkat çekti. Çamur yığını ile dolan mahallenin aralarında odun parçalarının olduğu, binaların sel suları nedeniyle büyük hasar gördüğü görüldü.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?