KARİYER MERKEZİN’DEN ÜNİVERSİTELİ İŞSİZLERE MÜJDE

KARİYER MERKEZİN’DEN ÜNİVERSİTELİ İŞSİZLERE MÜJDE

KARİYER MERKEZİ ÜNİVERSİTELİLERE BÜYÜK FIRSAT SUNUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. İş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik profesyonel rehberlik hizmeti vermeyi amaçlayan merkezde, üniversite öğrencilerinin iş gücü piyasasına kazandırılması konusunda da rehberlik hizmeti sağlanıyor.

Migros’un Türkiye genelinde uyguladığı “Yönetici Geliştirme Programı”, bölgede ilk defa Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezikoordinasyonunda gerçekleşen mülakatlarla başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’inöncülüğünde hayata geçirilen Kariyer Merkezi, iş arayanlara ve işverenlere yönelik hizmetlerin yanı sıra öğrencilerin işgücü piyasasına kazandırılması konusunda da rehberlik hizmeti sunuyor. Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekleyen merkezde, yaklaşık 30 üniversite öğrencisi mülakat simülasyonunda bir araya geldi.

Kariyer Merkezi’nde bir ilk daha

Migros’un Türkiye genelinde uyguladığı “Yönetici Geliştirme Programı”, bölgede ilk defa Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezikoordinasyonunda gerçekleşen mülakatlarla başladı.Büyükşehir Belediyesi Kariyer MerkeziMüdürü Serkan Özada, Kariyer Merkezinin, Mersin Üniversitesi, TarsusÜniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi ile kurumsal ve sürdürülebilir bir iletişim ağı kurduğunu belirtti.

Özada, Kariyer Merkezi olarak öğrencilere en iyi hizmeti sunabilmek için işgücü piyasasının dinamiklerini sürekli takip ettiklerini vurgularken, Migros’un “Yönetici Geliştirme Programı” da özellikle üniversitelilerin istihdam edilebilirliği açısından önemli gördüklerinin altını çizdi.

Migros İnsan Kaynakları Bölge Müdürü Koray Özdemir’in katılımıyla yaklaşık 30 üniversite öğrencisi ile yapılan mülakat simülasyonundan başarılı olan öğrenciler, yine belli sınavlardan geçerek Şubat ve Ağustos ayı boyunca yönetici geliştirme staj programına katılacak ve başarılı olunduğu takdirde Mağaza Müdür Yardımcısı olarak görevlerine başlayacak.

Koray Özdemir: “Migros olarak Kariyer Merkezi’yle iş birliğimiz devam edecek”

Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi öğrencileriyle, gerçekleştirilen projede bir araya gelen Migros İnsan Kaynakları Bölge Müdürü Koray Özdemir, “Biz Migros olarak üniversite son sınıf öğrencilerimizi istihdama kazandırmak adına Part Time Mağaza Yöneticisi Programı uyguluyoruz. Kariyer Merkezinde birçok üniversite öğrencisiyle tanıştık.Bundan sonra da Migros olarak Kariyer Merkeziyle işbirliğimiz devam edecektir,teşekkürler” dedi.

“Biz gençler olarak düşünüldüğümüzü hissettiğimiz için çok mutluyuz”

Mülakat simülasyonundan duyduğu memnuniyeti ifade eden İbrahim Talha Yılmaz, “Kariyer Merkezi’ne böyle bir çalışma yaptıkları ve bizlere yeni kapılar açma çabası gösterdikleri için çok teşekkür ederiz. Bizi önemsediklerini anlamamız için çok güzel bir organizasyon. Biz gençler olarak düşünüldüğümüzü hissettiğimiz için çok mutluyuz”diye konuştu.

Çalışma kapılarının açılması beni geleceğe karşı umutlandırıyor

Toros Üniversitesi Psikoloji bölümü son sınıf öğrencisi İdil Gizem Avcı ise, “Yapılan etkinliği çok faydalı buluyorum. Çalışma kapılarının açılması beni geleceğe karşı umutlandırıyor. Başkan Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Gelecekte katılacağım mülakatlar için kendime alt yapı oluşturuyorum

İktisat ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinde çift anadal yapan Arda Anıl Durmaz, Bugün buradayım, burada olmaktan çok mutluyum. Şimdiye kadar hiç deneyimlemediğim bir tecrübeye sahip oluyorum. Migrosun işbirliğiyle gerçekleşen yönetim, eğitim mülakatlı bu programda daha önce istediğim ama okulla birlikte fırsat bulamadığım bir olay bu. Bu tecrübe, bu ilk heyecanı atmak ve gelecekteki diğer katılacağım mülakatlar için aslında kendime bir alt yapı oluşturuyorum. Çok teşekkür ederim, gerçekten güzel bir çalışma olmuş, emeği geçen herkes sağ olsun” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?