KENDİMİZE YATIRIM !

KENDİMİZE YATIRIM !

Kendimizi tanıyormuyuz ?
Ne kadar tanıyoruz!
Çizilmiş sınırlarla bizlere dar gelen lakin dayatılan zoraki koşulları kabul ederek hayat yolculuğumuza devam etmek için çırpınanlarımızın var olduğu inkar edilemeyecek kadar aşikar.
*Neden, bana reva görülen yaşamı kabul ediyorum?
*Niçin, bana biçilmiş olanların dışına çıkamıyorum?
*Niye, Kendimi analiz edemiyorum?
*Kendime yatırım nedir?
Çarşaf listeye dönüşmeden, farkındalığımızı keşfedeceğimize inandığım yanıtlarını duymak için sabırsızlandığım,yukarıda belirtmiş olduğum dört soruya nasıl cevap veririz.Kendime yatırım cümlesini öyle doldurmalıyız ki yaşantımızı kısıtlayan,tüm sorulara net cevap olsun.
Zor mu? Diye sorularla zihnimizi yormak yerine, çözümleyici yolları inşa ederek fiziksel, ruhsal, duygusal ve tüm yaşamsal alanlarımızı kendimiz belirleyerek pozitif düşünce ile tedavinin sadece bir cümleden ibaret olmadığını,eğer başarabilirsek kendi kendimizi iyileştirme sanatı olduğunu keşfetmiş oluruz.
Peki,bu kadar yoğun,yorucu tempo ile koştururken her an biraz daha Aşağıya çekildiğimi hissediyorum bunun sebebi nedir diye,hiç sorduk mu? Kendimize!
Dayatmalarla yaşama alanlarımızı kısıtlayan her ne olursa olsun sorgulamayı göze alabildik mi?
Konuşmalarımızı,söylemlerimizi,cümlelerimizi son dokunuş dediğimiz nokta ile bitirir sonrasında kasılarak söyleniriz ( NOKTA) dediğimde artık dönüşü yoktur sonlanmıştır diye kendimizle gurur duyduğumuzu anlatırız her önümüze gelene…
Kendimize yatırım cümlesini duyduğumuzda veya okuduğumuzda zihnimize ilk gelecek kelime maddiyat olacaktır, yaşadığımız bitmek bilmeyen, aslında bitirilmeyen süreçte düşüncelerimizin çoğunluğunun haklı olarak maddiyata dayalı olması sebebiyle( KENDİMİZE YATIRIM )diye bir cümleyi duyduğumuzda,okuduğumuzda zihnimize gelen ilk kelime,doğal olarak maddiyat,daha önemlisi para olacaktır.
KENDİMİZE YATIRIM!
*İç dünyamızı keşfetmekle başlamalıyız.
*Duygusal/ Ruhsal ve Fiziksel olarak bedenimizi( Öz değer bilinciyle)bütünsel olarak beslemeliyiz.
*Haksızlık ederek yorduğumuz zihnimizi tüm olumsuz düşüncelerden arındırmalıyız.
*Eksikliklerimizin farkında olmadan yaşantımızı labirente çevirmek yerine,doğru kararlarla yolumuzu yeniden çizebilmeliyiz.
*Yanlış inançlarla var ettiğimiz tabulardan soyutlanmayı başarabilmeliyiz.
*Kaliteli zaman kavramını hayatımız da var edebilmeliyiz.
*Sevdiğimiz işi yapmalıyız.
KENDİMİZE YATIRIM’I özetleyerek anlatmaya çalıştığım yazımda önemli cümlelerden oluşturmuş olduğum paragrafları dikkate alarak gerçekleştirmek adına biraz caba gösterdiğimizde, her birimizin yaşantısında farklı değişiklikler gösterse de, kendimiz,ailemiz,işimiz ve toplumsal yaşantımızda ki (İmkansızdı nasıl oldu) diye şaşıracağımız olumlu gelişmeleri var etme gücünün mümkün olduğunu yaptığımız uygulamalarla, kendi farkımızın önemini tescilleyerek farkındalık yaratmış olacağız.
Düşüncelerimizi yaratımlara, yaratımlarımızı hayallere, hayallerimizi hedeflere, hedeflerimizi başarılara dönüştürebileceğimiz kazanımlarımız olmalı ( KENDİMİZE YATIRIM) yaptığımız.
Saygılarımla

Profesyonel koç/Uzman Eğitmen
Mercane CAN

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?