Kılıçdaroğlu: Seçim 14 Mayıs’ta olacak, sandığa gideceğiz; Türkiye’yi büyüteceğiz

Kılıçdaroğlu: Seçim 14 Mayıs’ta olacak, sandığa gideceğiz; Türkiye’yi büyüteceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın bugünkü grup toplantısında, seçim tarihine ilişkin yaptığı açıklama hakkında, “Sandıklar gelecek. 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz. Allah’ın izniyle yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz.” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün ve yarın yapacağı bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gitti. Kentte bir otelde düzenlenen “Güneydoğu Hemşehri Buluşması” programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi için işaret ettiği 14 Mayıs tarihine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Ankara’da oturup siyaset yaptık. Gelip çayınızı içmedik, sofranıza oturmadık. Derdiniz nedir sormadık. Bize oy verin dedik, siz de haklı olarak dediniz ki ‘gelmediniz, oturmadınız, derdimizi dinlemediniz, niye size oy verelim’ dediniz. Evet vatandaş haklı.” diye konuştu. İktidar olduklarında sosyal devlet anlayışını en iyi şekilde vatandaşa yansıtacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de binlerce ailenin yatağa aç girdiğini hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, altılı masadaki 6 liderin de demokrasi istediğini vurgulayarak, herkesin bu ülkede rahat yaşaması için mücadele verdiklerini ifade etti. Mücadeleyi milletle birlikte vereceklerini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Nasıl oluyor da tek yüzük sahibi olanlar bugün saraylarda oturuyorlar”

“Ülkemizin çok önemli sorunları var. Bu sorunların bir şekliyle aşılması lazım. Beni dikkatle dinlemenizi isterim. Evet, dertlerimiz var. Ama bu sorunları çözmek, bizim elimizde. Sorunları çözecek kişileri iktidara taşıdığımız zaman, çözülmeyecek hiçbir sorun kalmaz. Bu işin sırrı nedir? Bu işin sırrı şudur. İktidara taşıdığınız kişiler, iktidardayken mal varlığı edinmezse yani zenginleşmezse, o zaman halka hizmet ediyor demektir. Ama zenginleşirse, mal mülk sahibi olursa; kendi malını mülkünü korur, vatandaşı korumaz. İşin sırrı budur. O nedenle geçmişte, ‘Benim tek bir yüzüğüm var, başka bir şeyim yok’ diyenler; bugün saraylarda oturuyorsa, şu soruyu kendinize soracaksınız: Nasıl oluyor da tek yüzük sahibi olanlar bugün saraylarda oturuyorlar.

Eğer hepimiz sağduyulu düşünürsek, sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyarsak ve oyumuzu adalet için, hak için, hukuk için kullanırsak; evlatlarımızı düşünürsek, komşumuzu düşünürsek, işsiz evladımızı düşünürsek oyumuzun rengini değiştirmek zorundayız. Eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakmak zorundayız.

“Beraber yürüdüğümüz zaman çok daha güçlü olacağız”

Evet, dört tarafımız ateş çemberi. Farkındayız hepimiz. Bu güzel ülkede hep beraber huzur içinde yaşamak varken niye kavga ediyoruz? Allah aşkına bana söyler misiniz, biz neden insanların kimleri, inançları, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapıyoruz? Bunları bir tarafa bırakalım. Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır. İnsana saygı göstermemiz lazım. İnsanın kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstermek zorundayız. Hiçbirimiz anne, babamızı seçme hakkına sahip değiliz. Ama anne ve babamızla gurur duyarız. O zaman kimlik siyasetin konusu olmaz. Allah ile kul arasına kimse girmez. İnanç, siyaset konusu olmaz. Kimin inançlı, kimin inançsız olduğunu sadece yüce yaratan bilir. Kimse bilmez. O zaman insanların inançları, yaşam tarzı üzerinden neden siyaset yapılıyor?

Kesinlikle ama kesinlikle; yeni bir Türkiye istiyorsak, kendi içinde barışık bir Türkiye istiyorsak, kamplaşma olmasın artık bu memlekette diyorsak yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Beraber yürüyeceğimiz bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Beraber yürüdüğümüz zaman çok daha güçlü olacağız.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?