KIRMIZI ŞEYTANLARDAN ZEHİR ZEMBEREK  AÇIKLAMA

KIRMIZI ŞEYTANLARDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Büyük Mersin İdman Yurdu Camiası

Bu sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulübümüze gelen küme düşme cezasından sonra Mersin İdman Yurdu camiası olarak İçelspor kulübüyle yaptığımız görüşmeler sonucunda armamızı ve takımımızı yaşatmak adına İçel İdman Yurdu adı altında birleşme kararı aldık.

Biz taraftarlar olarak İçelspor yönetiminden 3 istekte bulunduk.

Birinci Mersin İdman Yurdu armamızın ilerleyen süreçte hukuki zeminin oluştuğu zaman yeniden aynı isimle yaşatmak ve takımın bütün şehrin takımı olmasıydı.

İkinci isteğimiz deplasmanlarda taraftara otobüs sağlanması ve yönetim tarafından organize edilmesiydi.

Üçüncü ise kulübün Mersin halkına mal olması için taraftara kongre üyeliği hakkı tanınmasıydı…

Biz taraftarlar olarak üzerimize düşen tüm fedakarlığı yaptığımıza inanıyoruz. Bunun örneklerini verecek olursak;

Mersin Stadyumu’nda oynadığımız Ceyhanspor karşılaşması, deplasmanda oynadığımız İskenderunspor, Mucur Yabanlıspor, Reyhanlıspor maçları örnektir. Bizimle alakası olmamasına rağmen Meskispor – Ceyhanspor maçında yaptığımız organizasyon bizim bu işi ne kadar ciddiye aldığımızın örneklerinden birisidir.

Her ne kadar deplasman organizasyonları yönetim tarafından yapılması gerekirken biz taraftarlar olarak kulübe yük olmamak adına belediyelerden otobüs temin etmek için elimizden geleni yaptık.

Şimdi gelelim bütün Mersin’in beklediği ayrılma nedenlerimize;

1- Mersin İdman Yurdu camiası olarak belirlediğimiz ve taraftarı temsilen yönetime giren Şevket Varan daha ligler başladıktan sonra türlü türlü bahanelerle takımdan uzaklaştırılmaya çalıştırılmıştır. Bunun sonucunda ise Şevket Varan istifa etmiştir. Biz sizinle bu konuyu görüştüğümüzde; bütün Mersin spor kamuoyunun tasvip etmediği menajeriniz ve akrabanız olan Vedat Çoban ile Şevket Varan’ın yaşadığı sorunları bahane ettiniz. Biz Vedat Çoban’ın hoca ve futbolcularla da sorunlu olduğunu söylediğimizde ise gerekirse takımı kapatırız lakin Vedat’ı bir yere göndermeyiz diyerek Mersin İdman Yurdu camiasını bu kadar basite aldığınızı bizlere göstermiş oldunuz.

2- 65 bin kişilik resmi fan sayfamız olan Mersin İdman Yurdu isimli Facebook sayfamızı; şirketinizin ve kulübünüzün işlerini yapan Burak Aktaş tarafına ait olan e-mail ile şikayet ettirilip kapatılmıştır. Miy.org isimli sayfamızda aynı kişi ve mail ile kapatılmıştır. Sizin Mersin İdman Yurdu isimli sayfalarımızla ne gibi bir rahatsızlığınız olabilir. Sizlere sormak istiyoruz..?

3- Sezon başından beri ortalama 500-1000 kişiyle deplasman yaptık. O zamanlar takıma zarar vermiyorken daha sonra ne değiştide kulüp başkanı Metin Saltık, bizlere deplasmana 50-60 kişi gelin, takıma zarar veriyorsunuz söyleminde bulunmaya başlamıştır. Metin Saltık, geçtiğimiz gün katıldığı programda bunu açıklamış ve herkes tarafından da eleştirilmiştir.

Metin Saltık’ın anlamadığı,hiçbir zamanda anlayamayacağı taraftar bir bütündür. 50-60 kişi gelsin gerisi önemli değil mantığı bu işe ne kadar ciddiyetsiz baktığınızın göstergelerinden birisidir.
Taraftar senin şirketinde çalışan maaşlı işçi değildir. Taraftar koşulsuz ve şartsız, menfaatsiz her yerde takımını destekleyen topluluktur.

İşine geldiği zaman taraftar çok gelsin,
İşine gelmediği zaman taraftar az gelsin mantığı çıkarcılıktan başka bir şey değildir.

4- Bu birleşmede İçelspor tercihimizin başlıca nedenlerinden biri; Başkanın kulübün borçsuz olduğunu söylemesiydi. Buna rağmen kulübün Macit Özcan Tesisleri’nde geçen sezondan 350 bin TL civarı bu sezon ise 70 bin TL borcunun bulunduğu bilgisini aldık.

5- Kulübün tesis yükünü azaltmak amacıyla taraftarlar olarak; Toroslar Belediyesi Gençlik Merkezi’nin kulübümüze tahsisi konusunda sizin istemediğiniz taraftarlar olarak büyük bir gayret ve mücadele ederek bu takım Mersin İdman Yurdu olacak diyerek ücretsiz kullanılmasını sağladık. Acaba bizler olmasaydık bu tesisleri ücretsiz kullanabilir miydiniz?

6- Geçen sezon İçelspor olarak şampiyonluk mücadelesi verirken şehrin hangi mülki amiri, belediye başkanı veya milletvekil sizin maçlarınıza geldi. Bu sene Mersin İdman Yurdu çatısı altında birleştikten sonra beğenmediğiniz, isminden bile rahatsız olduğunuz taraftarın sayesinde kimlerin geldiğini siz bizden daha iyi biliyorsunuz.

7- Neden her maç sonrası 5 tribün büyüklerine İçel İdman Yurdu diye neden bağırmıyorsunuz diye anlamsız tepki gösteriyordunuz. Bu takımın adı Mersin İdman Yurdu olmayacak mıydı?

8- Yaptırdığımız Mersin İdman Yurdu armalı polardan bana da bir tane ayırın ama arkasında İçel İdman Yurdu logosu olsun dediniz mi demediniz mi?

Bizim sadece bir kısmını yazdığımız bu nedenlerden anlaşılacağı üzere Mersin İdman Yurdu isminden rahatsız olan başkan ve şahsi olarak yönetilen bir kulüple yola devam etmemiz mümkün değildir.

Sezon başından beri bu sebeplerden dolayı rahatsız ve huzursuz olmamıza rağmen takımın menfaatleri doğrultusunda acaba düzelir mi diyerek birçok şeyi içimize attık. Sonunda İçelspor’un sadece Mersin İdman Yurdu taraftarını kullanarak şahsi takımlarının çıkarları doğrultusunda idare etmek olduğunu anladık. Bundan sonraki süreçte; Vali- Belediye Başkanları – Milletvekilleri – Sivil Toplum Kuruluşlarının içinde olduğu, birlik ve beraberlik içinde olacağı şahsi olarak yönetilmeyen bir kulüple Mersin İdman Yurdu adı ve armasının yaşatılabileceğine Şeytanlar Grubu olarak karar verdik. Böyle bir oluşumda bugüne kadar yaptığımız fedekarlıkların daha fazlasını yapabileceğimizi burdan bildirmek istiyoruz.

Biz Şeytanlar Grubu olarak bütün Mersin İdman Yurdu taraftarlarından ve Mersin halkından özür diliyoruz ve diyoruz ki

Ne kimseye aitiz
Ne de kimsenin sahibiz
Tek geldik tek gideriz
Şeytanlar Grubu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?