KIRSAL MAHALLE YOLLARINA CUMHURİYET TARİHİNDE İLK ASFALT!

KIRSAL MAHALLE YOLLARINA CUMHURİYET TARİHİNDE İLK ASFALT!

YÖRÜKLERİN YILLARCA SÜREN YOL DERDİNE BÜYÜKŞEHİR ÇARE OLUYOR!

MERSİN’İN KIRSAL MAHALLE YOLLARI CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA İLK DEFA ASFALT GÖRÜYOR

SİLİFKE’DE 2 NOKTADAKİ TOPLAM 9,7 KİLOMETRE YOL İLK DEFA ASFALTLANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yıllardır asfalt dökülmemiş kırsal mahalle yollarını asfalta kavuşturuyor. Silifke İlçesi Çaltıbozkır Mahallesi’ndeki 4,6 ve Bayındır-Seyranlık Mahalleleri arasındaki 5,1 kilometrelik yolları ilk kez asfaltla buluşturan Büyükşehir, tarımla geçimini sağlayan Yörükler’in kronik hale gelen derdine çare oluyor. Bölge sakinleri, toz-topraktan kurtulup, ürünlerini pazara sağlıklı bir biçimde ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde Cumhuriyet tarihi boyunca görmezden gelinmiş yolları ilk kez asfalta kavuşturuyor. Silifke İlçesi’nde başlatılan çalışmalarla, tarımsal üretimde önemli bir role sahip Çaltıbozkır Mahallesi’ndeki 4,6 ve Bayındır-Seyranlık Mahalleleri arasındaki 5,1 kilometrelik yollar tarihinde ilk defa asfaltla buluşuyor. Büyükşehir, asfaltsız yol kalmayıncaya kadar kırsal mahallelerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Seçer, “Bütçeden pay ayrılan en önemli alanlar yol ve asfalt” demişti

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent genelinde yaklaşık 200 bin ton asfalt döktüklerini söylemişti. Büyükşehir’in hizmet alanındaki yol ağlarının genişliğine dikkat çeken Başkan Seçer, “Bizim bu bölgemiz üretim bölgeleri, yol ağımız da çok geniş. Belediye Başkanı olarak yol yapımını önemsiyorum. Çünkü tarlada, bahçede üretilen ürünlerin pazara sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlamak için iyi yollara ihtiyacınız var. Bu açıdan bizim bütçe içerisinde pay ayırdığımız en önemli alanların başında yol ve asfalt yapım çalışmaları geliyor” demişti.

Yıllardır ihmal edilen yollar ilk kez asfalta kavuşuyor

Kentin merkezinde ve kırsal mahallerinde kapsamlı bir asfalt çalışması başlatan Büyükşehir, Cumhuriyet tarihi boyunca bakımsız kalmış stabilize yolları ilk kez asfalta kavuşturuyor. Silifke İlçesi Çaltıbozkır Mahallesi’ndeki 4,1 ve Bayındır-Seyranlık Mahalleleri arasındaki 5,1 kilometreli yollara uzun yıllardan bu yana ilk kez dökülen asfalt, Yörükler’in umudunu yeşertti.

“Bu yol Silifke’ye inişte mesafeyi 6 kilometre kısaltıyor”

Silifke İlçesi’nde Malır, Hamzalı, Koruklu, Sina, Çaltı, Çukur ve Yeniçıktı mahallelerinin bir araya gelmesiyle oluşan, Çaltıbozkır Mahallesi’ndeki 4,6 kilometrelik yol, Çukur’dan başlayıp Çaltı’dan geçiyor ve Sina’ya ulaşıyor. Yıllar önce açılan ve bakımsız bırakılan yol, 270 hanede yaşayan buğday, arpa ve nohut üreticilerinin önemli bir geçiş hattında yer alıyor. Silifke Çaltıbozkır Mahalle Muhtarı Ahmet Sarı, ambulansın dahi giremediği yolun asfaltlanarak rahat bir ulaşıma açılacağını belirterek,“Burası, Cumhuriyet tarihinde açılan, stabilize kalan ve utanç duyulacak bir yoldu. Çünkü burası en çok tarım arazilerine ulaşımda kullanılıyordu. Servisler gelip buradan tarım işçilerini alamıyordu. Tarım işçileri kendi imkanlarıyla yola iniyorlardı. Vahap Seçer Başkanımız’dan Allah razı olsun, bu yolu yaptı. Bu yol Yeniçıktı, Sina, Çaltı, Çukur’dan Silifke’ye inişte mesafeyi 6 kilometre kısaltıyor. 5 yıl içinde olacak hizmeti Vahap Başkan’dan 1 yıl içinde aldık” dedi.

“Eskiden burada doğru düzgün yol bile yoktu”

Çaltıbozkır Mahallesi Sina Mevkii’nde yaşayan ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan İlyas Karaçalık, traktörün bile zor kullanılabildiği yoldan artık otomobilleriyle geçebileceklerini söyleyerek, “Eskiden burada doğru düzgün yol bile yoktu. Traktörle bile zor gidilirdi. Şimdi asfalt dökülünce daha güzel olacak. Bundan sonra arabamızla rahat rahat gelip gidebileceğiz” diye konuştu.

“Kendimi bildim bileli bu yol hiç asfalt görmedi”

Silifke İlçesi Bayındır-Seyranlık Mahalleleri arasında yer alan 5,1 kilometrelik yol da ilk defa asfalta kavuşuyor. Asfaltın altyapı çalışmalarını sürdüren ekipler, toz ve topraktan geçilmeyen bir yolu rahat ve konforlu ulaşıma açıyor. Bayındır Mahallesi sakinlerinden Cengiz Deveci, “Burası 50 yıldır her seçim döneminde söz verilip bir türlü yapılmayan bir yol. Burada yazlık evimiz var, tarlamız, bahçemiz var. Onlarla uğraşıyoruz. Kendimi bildim bileli bu yol hiç asfalt görmedi. Şimdi asfaltın altyapı çalışması devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de asfaltı dökülecek. Burada yaşayan insanların yol sorunu kalmayacak” ifadelerine yer verdi.

“Kim nereye bir taş koyarsa mutlaka karşılığını bulur”

Seyranlık Mahallesi sakinlerinden Nevzat Yıldız ise“Eskiden tozdan dumandan geçilmiyordu. Biz de tozdan dumandan dolayı bahçelerimizden verim alamıyorduk. İnşallah bundan sonra iyi olacak. Kim olursa, görüşü ne olursa olsun hizmet edenlerden Allah razı olsun. Kim nereye bir taş koyarsa mutlaka karşılığını bulur. Yapılmayanları eleştirdik ama yapılanlara da ‘güzel’ dememiz lazım” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?