Konya’da eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldü! Ev ateşe verildi

Konya’da eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldü! Ev ateşe verildi

Konya’da, bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi, ev de ateşe verildi.

DHA’nın geçtiği habere göre olay, saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi  Özşahin Sokak’ta meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından ev de ateşe verildi. İtfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için müdahale başlattı.

Konya’nın Meram ilçesinde bir grup saldırgan, 12 Mayıs’ta saldırarak yaraladığı  ailenin evine girerek tekrar saldırdı. Şahıslar daha sonra evi ateşe verip olay yerinden kaçtı. Aileden 7 kişi, saldırıda yaşamını yitirdi. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Rûdaw’da yer alan habere göre; evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cansız bedenleri, silahla vurulmuş olarak bulundu.

Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.

NE OLMUŞTU?

Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan  aile, 12 Mayıs’ta aynı mahallede yaşayan 60 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı. “ sizi burada yaşatmayacağız”diyerek yedi kişilik Karslı Dedeoğulları ailesinin evini basan kişiler, aile bireylerini bıçak, taş ve sopalarla darbetmiş, saldırı sonucu aile bireylerinden Metin Dedeoğulları, beyin kanaması geçirmiş, diğer aile üyeleri ise ağır yaralanmıştı.

Olaydan iki gün sonra gözaltına alınan 10 kişiden altısı tutuklanmış, 9 Temmuz’da duruşmalı tutukluluk incelemesi yapılarak Yahya Ç. ve Veli K. adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmişti. Mahkeme, sanıklardan Ali K. ve Lütfi K. ise tutukluluğunun devamına karar vermişti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?