‘Kriz derinleşecek’ diyen ünlü CEO uyardı: Mutsuz insanlar mevcut siyasete meydan okuyacak

‘Kriz derinleşecek’ diyen ünlü CEO uyardı: Mutsuz insanlar mevcut siyasete meydan okuyacak

Yaşanan enerji krizinin hem büyüyeceğini hem de dünyaya yayılacağını açıklayan Blackstone CEO’su Stephen Schwarzman, ‘küresel sosyal huzursuzluk patlayacak’ uyarısı yaptı.

Özel sermaye milyarderi Blackstone CEO’su Stephen Schwarzman, CNN International’dan Richard Quest’e verdiği demeçte, “Sonunda gerçek bir enerji kıtlığı yaşayacağız. Kıtlık olduğunda, bize pahalıya mal olacak” dedi.

ABD petrol fiyatları Pazartesi günü yedi yıldır ilk kez varil başına 85 doların üzerine çıktı. AAA’ya göre, gaz fiyatları ulusal olarak galon başına 3.40 dolara yaklaşarak yükselmeye devam ediyor. Doğal gaz fiyatları da özellikle Avrupa ve Asya’da hızla yükseldi ve fabrikaların kapanmasına neden oldu.

stephen-schwarzman.jpg

Mutsuz insanlar mevcut siyasete meydan okuyacaklar

Schwarzman, Future Investment Initiative’de, “Dünyanın her yerinde, gelişmekte olan piyasalarda ve hatta gelişmiş dünyada çok mutsuz insanlar göreceksiniz. Bu durum da mevcut siyasete meydan okuyacak.” dedi.

Blackstone (BX) milyarderinin dediğine göre sorunun bir kısmı, fosil yakıt şirketlerinin, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde, pahalı üretim faaliyetlerini finanse etmek için borç para almalarının giderek zorlaşması. Bununla birlikte yeni üretim olmadan arz devam etmeyecek.

Schwarzman, “Petrol arama amacıyla delik açmak için para toplamaya çalışırsanız, o parayı elde etmeniz neredeyse imkansız” diyen Schwarzman, bunun “son derece geniş ölçekli bir coğrafyada” gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Schwarzman, hükümetleri, toplumun enerji geçişinden başarılı bir şekilde geçebilmesi için sektörün kuralları üzerinde anlaşmaya çağırdı.

“Oybirliğiyle bir şeyler yapılmalı, ancak bugün bulunduğumuz yerden yeşil bir dünyaya nasıl ulaşacağınız tamamen belirsiz” dedi.

‘Enflasyon kesinlikle geçici değil’

Dünya ekonomisi Covid’den kurtulurken, enerji krizi enflasyonist baskıları artırıyor.

Sadece gaz fiyatları tüketicilere pompada daha pahalıya mal olmakla kalmıyor, aynı zamanda hükümet son zamanlarda ev ısıtma maliyetlerinin bu kış da keskin bir şekilde artacağını öngörüyor. İşletmeler de yüksek enerji fiyatlarından etkileniyor.

BlackRock (BLK) CEO’su Larry Fink, sorunlardan birinin, politika yapıcıların fosil yakıt arzını talepten daha fazla frenlemek için daha agresif hareket etmesi olduğunu söyledi.

Fink konferansta, “Hidrokarbon arzını kısıtlama açısından kısa vadeli çevrecilik politikaları enerji enflasyonu yarattı ve bir süre bununla yaşayacağız” dedi.

Enerji krizi, BlackRock patronunun, Federal Rezerv ve Beyaz Saray’ın bu yılın büyük bölümünde tartıştığı gibi, enflasyonun sadece kısa vadeli bir sorun olduğunu düşünmemesinin bir nedeni.

Fink, “Enflasyon kesinlikle geçici olmaktan öte bir şey. Bundan sonra yeni bir rejimdeyiz.”” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?