KUYULUK’UN KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

KUYULUK’UN KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

KUYULUK BÖLGESİ, KANALİZASYONA KAVUŞUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi Kuyuluk bölgesinin yerleşim yerlerindeki kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturuyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi’nde bulunan ve eskiden Kuyuluk Beldesi olarak bilinen bölgede yer alan Kuyuluk, Çankaya ve Çamlıca Mahallesi’nin uzun yıllardır süre gelen kanalizasyon sorununun çözümü için çalışma başlattı.

Yapımına başlanan kanalizasyon imalatları kapsamında, yaklaşık 14 kilometre kanalizasyon hattı ile bölgedeki Kuyuluk, Çankaya ve Çamlıca Mahallesi’nin Mersin-Erdemli Otoyolu güneyinde kalan kısmındaki yerleşim yerlerinin atık sularının, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’nda bulunan mevcut kanalizasyon hattına taşınması işlemi gerçekleştirilecek. Mezitli İlçesi’nde bulunan mevcut kanalizasyon hatları ile yine bu dönemde yapımı MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanıp, işletmeye alınan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilen atık sular, Viranşehir’de bulunan derin deniz deşarjı vasıtası ile Akdeniz’e ulaştırılacak.

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, yapılan çalışma ile vidanjör hizmetine ihtiyaç duyulmayacağını, böylece işletme giderlerinin de azalmış olacağını vurgulayarak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde başlattığımız ve 1 yıl içerisinde tamamlanarak, işletmeye alınması planlanan kanalizasyon tesisleriyle, bugüne kadar atık suların vidanjörler vasıtası ile bertaraf edildiği bölgedeki koku problemi giderilmiş olacak. Kuyuluk bölgesinde imalatı devam eden kanalizasyon çalışmaları, uzun yıllardır kanalizasyon hizmeti bekleyen bölgenin büyük bir kısmını rahatlatması açısından bir ilk aşama niteliğindedir. Hızla gelişen bölgede imar yollarının ilgili belediyeler tarafından açılmasına müteakip, kurumumuz o bölgede yapılması gereken ve eksik kalan kanalizasyon hatlarını da hızlı bir şekilde tamamlayacaktır. Mersin’in 13 ilçesinde çalışmalarımız devam ediyor. Kuyuluk bölgemizin kanalizasyon sorununu kökten çözüme kavuşturacağız” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?