Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu! Dolar Tırmanışa geçti!

Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu! Dolar Tırmanışa geçti!

Merkez Bankası’nın merakla beklenen faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası bir puan faiz indirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dolar/TL kurunun üst üste kapanış rekorları kırdığı bir dönemde faiz toplantısını gerçekleştirdi.

Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısında alınan karara göre; 100 baz puan faiz indirimi gerçekleştirildi. Yüzde 16 olan faiz oranı yüzde 15’e düşürüldü.

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından dolar 20 kuruş arttı.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Dün AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz mesajı vermişti.

Konuşmada “Faiz sebeptir, enflasyon neticedir” tezini tekrarlayan Erdoğan, hem Merkez Bankası’na hem partisine hem de hem iş dünyasına mesaj göndermişti. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Türk Lirası’ndaki değer kaybı hızlanmıştı.

FAİZ MESAJI

Erdoğan konu ile ilgili şunları söylemişti:

“Enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin şaşkına döndüğü dönemde bizim bunun tamamen dışında kalmamız mümkün değildir. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz.”

‘BU YOLDA FAİZİ SAVUNANLA BERABER OLAMAM’

“Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam” diyerek parti teşkilatına seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.”

Dolar: 10.97 TL
Euro: 12.42 TL
Gram altın: 650 TL

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?