Mersin Barosu Başkanı, eylem yerinden konuştu: Demek ki savunma doğru yolda

Mersin Barosu Başkanı, eylem yerinden konuştu: Demek ki savunma doğru yolda

Savunma Yüyüşü’ne katılan 41 baro başkanı, Ankara’nın girişinde polis ablukasına alındı. Ankara’ya girişlerine izin verilmeyen ve adeta filli gözaltında tutulan baro başkanları eylemlerinden vazgeçmedi. Geceyi diğer baro başkanlarıyla birlikte Ankara girişinde geçiren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Demek ki savunma birilerini rahatsız etmiş. Demek ki savunma doğru yolda” dedi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 42 baro başkanı ile birlikte Ankara’nın girişinde bekletiliyor. Yeşilboğaz, “Başka hiç bir şey için değil sadece ve sadece mesleğimizin hak ve hukuku için,baromuzun birliği için, baroları ve meslektaşları siyasal,etnik ve saire bölünmeye karşı korumak için yürürken meslektaşlarımdan aldığım güç ve destek her türlü yorgunluğu alıyor” dedi.

Yeşilboğaz, sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak Ankara’da yaşananları anlattı. Yeşilboğaz şu ifadeleri kullandı:

2011’de uyarmıştık, şimdi de uyarıyoruz

Ülkenin başkentinde etrafımızı bariyerlerle kapattıkları yetmiyor, etrafımızı araçlarla çevirdiler. Devletin araçlarını, otobüslerini buraya getirdiler. Etrafımızı çevirdiler çevreden görülmeyelim diye. Bu kadar polis, bu kadar güvenlik önlemi. İnanın bu gerçek bir zulümdür. Bu kadar gerginliğe gerek yoktu. Burada fiili gözaltı yaşanıyor.  Sandalye, battaniye, kazak, çay getirilmesini engellediler. Ankara’da, başkentimizde, hukukçulara, barolara layık görülen muamele bu. Demek ki savunma birilerini rahatsız ediyor. Demek ki savunma doğru yolda bunlar yapılıyorsa.  Biz 2010’da, 2011’de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısının değiştirilmesi sırasında ülkeyi uçuruma sürüklüyorsunuz dedik. O zaman da bizi suçladılar. Ama hain darbe girişimi bizi ne yazık ki haklı çıkardı. Şu anda da yapmaya çalıştıkları değişiklikler ülkeyi farklı bir uçuruma götürecek.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?