MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “KIYAFET EVİ” 1500 AİLEYE ULAŞTI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “KIYAFET EVİ” 1500 AİLEYE ULAŞTI

reklam"

BÜYÜKŞEHİR’İN “KIYAFET EVİ”NDEN 1500 AİLE YARARLANDI

BÜYÜKŞEHİR, DAR GELİRLİLERE “KIYAFET EVİ” İLE YARDIM ELİNİ UZATMAYA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık üç ay önce hizmete açtığı “Kıyafet Evi” ile bugüne kadar toplam 1500 aileye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi Kıyafet Evi’nden faydalanan 1500 aile, çocuklar ile birlikte düşünüldüğünde yaklaşık 6 bin kişiyi buluyor. Ulu Çarşı’da hizmet veren Kıyafet Evi’nden, geliri asgari ücret veya asgari ücretin altında olan vatandaşlar faydalanabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık üç ay önce hizmete açtığı “Kıyafet Evi” ile bugüne kadar toplam 1500 aileye ulaştı.

Kıyafet Evi’nden yararlanmak için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na 1800 aile başvuru yaptı ve bunların 1500’ü, sosyal belediyecilik örneği olan Kıyafet Evi’nden faydalandı. Büyükşehir Belediyesi Kıyafet Evi’nden faydalanan 1500 aile, çocuklar ile birlikte düşünüldüğünde yaklaşık 6 bin kişiyi buluyor.

Aileler yılda 3 kez başvuru yapabiliyor

Asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan aileler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak Ulu Çarşı’da hizmet veren Kıyafet Evi’nden faydalanabiliyor.

Kıyafet Evi’nden ihtiyaç sahibi yurttaşlar yaz, kış ve okul sezonu olmak üzere yılda 3 kez, elbise ya da ayakkabı alabiliyor. Kıyafet Evi’nde ağırlıklı olarak çocuk kıyafetlerine öncelik veriliyor.

Pandemi dolayısıyla randevu sistemi ile çalışılıyor

Kıyafet Evi, pandemi dolayısıyla randevu sistemi ile çalışıyor. Hem aileleri bekletmemek, hem de yoğunluğu engellemek isteyen Büyükşehir Belediyesi, aileleri 1 gün öncesinde arayarak haberdar ediyor ve bu hizmetten faydalanacak vatandaşlar randevu günlerinde gelerek kıyafetlerini seçebiliyor.

Çalışkan: “Hedefimiz çocukların mutluluğu”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü personeli Nesrin Çalışkan, “Bu proje Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in örnek sosyal belediyecilik projesi olan ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen bir proje. Başvurularımız dilekçeyle yapılıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na vatandaşlarımız dilekçe ile başvuru yapabiliyor. Burada asgari ücret ve asgari ücretin altında geliri olan vatandaşlarımıza öncelik sağlıyoruz. Ortalama 1800 başvurumuz mevcut şu an. 1500 ailemiz giydirildi. Hedefimiz çocukların mutluluğu. Önceliğimiz çocukların gözlerindeki mutluluğu görebilmek, vatandaşlarımıza hizmet verebilmek. Çünkü çok yoğun bir talep var. Vatandaşlarımız çok memnun” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?