MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YILDIZLARIN ALTINDA KONSERLERİ DEVAM EDİYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YILDIZLARIN ALTINDA KONSERLERİ DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından “Yıldızların Altında Konser” düzenlendi. Konserde Mersinliler keyifli bir akşam yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi kenti ezgilerle doldurmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde “Yıldızların Altında Konser”düzenlendi. Mersinliler açık havada yıldızların altında keyifli bir akşam yaşadı.

Yaz akşamlarına konserler eşlik ediyor

Kültür Park içerisindeki Amfi Tiyatro’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası tarafından gerçekleştirilen konsere Mersinliler yoğun ilgi gösterdi. Türk Sanat ve Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel eserlerine müzikseverler de eşlik etti. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz’ın da katılım sağladığı konserde; Benim Gönlüm Şarhoştur Yıldızların Altında, Edremit’in Gelini, Gece Kirpikli Kadın, Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim, Agora Meyhanesi, Nar Tanem, Bir Anadan Dünyaya Gelen Yolcu, Bir Derdim Var İdi Bin Daha Oldu gibi birbirinden güzel eserler seslendirildi.

“Amacımız hep beraber sevgi ile kardeşçe şarkılar söylemek”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, düzenledikleri konserlerle sık sık Mersinlilerle bir araya gelme fırsatı bulduklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

“Biz bu konserleri yapmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Her ay düzenli olarak Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserlerimizle birlikte, Kent Orkestrası konserlerimizi de sürdürüyoruz. Çünkü müzik, ruhu daima şifalandırır. ‘Müzik ruhun gıdasıdır’dan yola çıkarak sevgili sanatseverlerimiz ve Mersinlilerimizi kültürden, sanattan, müzikten uzak tutmak istemiyoruz. Konserlerde bir arada olmak, bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Çünkü biz Büyükşehir Belediyesi ve Mersinliler olarak büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir ferdi olmaktan, bu çatının altında yaşıyor olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Halkımızla sanat vasıtasıyla birlikte olup, güzel bir Mersin’de yaşamak istiyoruz. Ben konsere katkı sağlayan, eşlik eden bütün sanatseverlere ve seyircilerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü konser boyunca eşlik ederek, gerek alkışlarıyla gerek sesleriyle bizi gerçekten çok mutlu ediyorlar. Amacımız da bu zaten. Hep beraber bir ağızdan sevgi ile kardeşçe şarkılar söylemek.”

“Mersin halkına diyeceğim tek şey; konserlerimizi kaçırmasınlar”

Çaldığı bağlama ve güzel sesiyle, görev yaptığı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne geçen Çiğdem Akdoğan da konserde solist olarak yer aldı.  Akdoğan,  “2020 yılında belediyenin sunmuş olduğu bir imkanla işe başladım. İşçi olarak çalışmaktaydım, bir emekçiydim. 1,5 yıllık çalışma süresinden sonra belediyenin açmış olduğu bir sınavla, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na geçiş yaptım. 6 aydır burada çalışıyorum. Burada çok güzel etkinliklerimiz ve konserlerimiz oluyor. Daha da güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Çok mutluyum. Mersin halkına diyeceğim tek şey; konserlerimizi kaçırmasınlar. Biz gerçekten büyük bir aileyiz. Çok farklı türkülerimizle sizlerle olacağız, kaçırmayın” dedi.

Konseri dinlemeye gelen seyircilerden Merve Gökdaş ise “Vakit buldukça Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu etkinliklere katılmaya özen gösteriyorum. Çok eğlenceli. Seçilen müzikler de çok güzel. Tüm Mersinlileri bu aktivitelere davet ediyoruz. Başkan Vahap Seçer’e, sağladığı bu imkanlardan dolayı da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?