MERSİN İDMAN YURDU SAHALARA DÖNDÜ

MERSİN İDMAN YURDU SAHALARA DÖNDÜ

Mersin İdman Yurdu Başkanı Şevket Varan Yaptığı Açıklama İle Mersin İdman Yurdu’nun Sahalara Döndüğünü Açıkladı.

Başkan Varan’ın Açıklaması Şöyle;

“Saygıdeğer Mersin İdmanyurdu camiası,

Hepinizin bildiği üzere 2019 Nisan ayında sezon bitiminde camianın aldığı karar neticesinde takımımızın yeni bir oluşumun desteklenmesi noktasında karar almış, o karar neticesinde bir sonraki sezon amatör lige katılım saglamamıştır. İçel spor takımının ismi İçel İdmanyurduolarak değiştirilmiş ve bu zamana kadar destek olunmuş halen de camia ve taraftar olarak desteklenmektedir.

Bu birleşme ve destek sonucunda camiamız her anlamda üstüne düşeni yapıp İçel İdmanyurdunun 3.lige çıkmasında geçen sene play-off oynamasında taraftar ve camia olarak katkı sağlamıştır.  3 senedir herhangi bir ücret ödemeden kullanılan Aziz Sancar tesisleri Toroslar Belediye Başkanı sn. Atsız Afşin Yılmaz tarafından Mersin İdmanyurdu camiasiadına bu kulübe tahsis edilmiştir bu anlamda camiamız katkısını sağlamıştır ama kentin dinamikleri belediye başkanları bu oluşuma bazı şeyleri öne sürerek yeteri kadar destek olamamışlardır. Her fırsatta kapı arkalarında dedikodu yapan ama yüze gelince farklı konuşan eski yöneticilerimiz de bu oluşuma maddi manevi destek olmayıp camianın elini güçlendirmemiştir. Tabii ki bu durumlarda İçel İdmanyurduyönetiminin de hataları vardır bu hatalar da halen devam etmektedir şöyle ki; Mersin İdmanyurdu camiasindan insanlar üye yapılmamış şehre takımın entegresi sağlanmamış ve şahsi yönetiliyor algısı silinemediğinden ve Mersin hoca oyuncu ve camiadan insanlara görevler verilmediği söz sahibi yapılmadığı için de bu eleştirilerin çoğu destek olmamaya dönüşmüştür. Mersin İdmanyurdu camiasi 98 yıllık mazisi başarılarla dolu çok büyük bütçelerle yöneltilmiş senelerce süper ligde oynamış kentini şehrini ve ülkesini temsil etmiş bir camiadir içinde olduğu bu durumlarda taraftarlarımızın ve  camiamızın yeteri kadar tepki vermeme dışında suçu hatası yoktur, kötü yönetimler gerçekleri yazmayan menfaatleri doğrultusunda yanlışları yazmayanlar bulundukları koltuklarda ihale vs. işlerde kapı arkalarında ortaklık ettikleri iş adamlarına bu kulübü sorgusuz sualsiz teslim edip kontrol etmeyen içinin boşaltılmasına ses etmeyen belediye başkanları ve kentin dinamikleri, o dönem  yönetimde olup da ses etmeyen masaya yumruğunu vurmayan insanların da en az bu kulübü uçuruma sürükleyen alacak dümeniyle kulübü yıllarca sömüren koydurduğu icralar ile kulüpten yüklü miktarda faizlerle kulübün paralarını hortumlayan Ali Kahramanlı kadar suçlulardır.

 

İçel İdmanyurdu başkan ve yöneticileri ile herhangi bir sorunumuz olmadığı gibi bizim tek gayemiz armamızı amatörde de olsa yaşatmaktır. Bu yolda bütün camiamızın destek ve ilgilerini bekliyoruz. Bu bağlamda hiç kimseye herhangi bir kin nefret ya da bozguncu bir tavrımız olmamakla birlikte 98 yıllık arma ve ismimizin amatorde de olsa yaşaması gayemiz böyle olmasına rağmen düne kadar maçına girebilmek için bile yarıșılan takımımızın bu kararı bazı kesimlerin çok zoruna gitmiş durumdaki bazı anlamsız tepkiler verilmekte çoğu kişi bu mücadeleyi görmezden gelmektedir elbette ileriki dönemlerde de onlara hak ettikleri cevapları vermekten de geri kalmayacağız

 

İçel idmanyurdu ve diğer kulüplerde şehrimizin takımlarıdır elimizden geldikçe bizler de yanlarında olacağız karşılarında değil ama bizim gayemiz de sevdamız da Mersin İdmanyurduüzerinedir. Amatör lig Kasım ayının ortasında başlayacak olup, kadro ve diğer konular önümüzdeki günlerde netleșecektir. Sosyal medya üzerinden fake hesaplarla yalan yanlış şeylerle insanları alaşağı etmek isteyenlerin isimlerini az çok biliyoruz bundan sonraki süreçte onlarla ilgili adli işlem başlatılacak ve kamuoyunda afişe edilecektir

Arma ve ismin kapansak dahi hiçbir kullanılamayacak olması ve camianın kulüp amatörde de olsa yaşasın düşüncesi amatörde devam kararı alınmıştır. Pandemi nedeni ile amatör ligler 2 sezonluk aradan sonra bu sezon başlanacağı için İçel İdmanyurdu kulübünün Mersin İdmanyurdu A.Ş. herhangi bir yaptırımı olmamakla birlikte Mersin İdmanyurdu olarak bizim amatör lige katılım dilekçemiz 20 gün önce verilmiştir. İçel İdmanyurdu’nun başvuru süreci kendi açıklamalarında 2-3 ay öncesine dayanmaktadır. Dolayısıyla bu başvuruya olumsuz dahlimiz olmamakla birlikte, kulüp kapanmış olsa dahi Mersin İdmanyurdu ismi ve logosunun birebir şeklini başka bir kulübün kullanması imkansızdır.”dedi.

                                                                                                                                           Şevket VARAN

                                                                                                                              Mersin İdmanyurdu Başkanı

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?