MERSİN POLİSİNDEN NARKOTİK SUÇLARA GEÇİT YOK

MERSİN POLİSİNDEN NARKOTİK SUÇLARA GEÇİT YOK

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak uyuşturucuyla mücadele adına, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet ASLAN’ ın talimat ve koordinesi ile ilimiz genelinde NARKOTİM ekipler kurulmuş, aktif bir şekilde uygulama ve alan denetimleri ile saha hâkimiyeti sağlanarak kolektif çalışmalar yürütülmektedir.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak uyuşturucuyla mücadele adına, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet ASLAN’ ın talimat ve koordinesi ile ilimiz genelinde NARKOTİM ekipler kurulmuş, aktif bir şekilde uygulama ve alan denetimleri ile saha hâkimiyeti sağlanarak kolektif çalışmalar yürütülmektedir.

Şehrimize toplu olarak giren uyuşturucu maddelerin şüpheliler ile birlikte yakalanması adına teknik, takip ve projeli çalışmalar yürüten özel ekipler ile detaylı çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda 2022 yılında terörün en önemli finans kaynaklarından olan uyuşturucu maddelerin, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında Emniyet birimlerimizce 5.878 operasyon gerçekleşmiştir. Operasyon kapsamında 6.808 şüpheli şahsa işlem yapılmış. Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti yapan 1.252 şüpheli şahıstan 502’ si tutuklanmıştır. Emniyet birimlerince yapılan operasyonlar sonucu;
313 Kilogram Esrar Maddesi, 11.038 Kök Kenevir Bitkisi, 107 Kilogram Eroin Maddesi, 55 Kilogram Kokain Maddesi, 22.446 Adet Ecstasy Maddesi, 2.017.131 Adet Captagon Maddesi, 21 Kilogram Metamfetamin Maddesi, 83.047 Adet Sentetik Ecza Hap Maddesi olmak üzere toplam 1 Ton 025 Kilogram narkotik madde ele geçirilmiştir.

Narkotik suçlarla bağlantılı olarak 1 Adet AK-47 (KALEŞNİKOF) Uzun Namlulu Tüfek, 211 Adet Tabanca, 2.317 Adet Tabanca Fişeği, 37 Adet Tüfek, 314 Adet Tüfek Kartuşu ele geçirilmiştir. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, sokaklarda gençlerimizi zehirleyen torbacı tabir edilen zehir tacirlerine yönelik zaman zaman operasyonlar yapılmaktadır. Özellikle 4 aylık takip ve tespitlerden sonra 15.12.2022 tarihinde Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU’ nun teşrifleri ile uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik ilimizde “Kökünü Kurutma Operasyonu” gerçekleştirilmiştir.

Operasyon Kapsamında ilimiz merkezinde hedef olan 137 şüpheliden 131’ i yakalanarak gözaltına alınmış.
Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 97’ si tutuklanmıştır. Yapılan aramalarda; 120 gram fişlenmiş Esrar Maddesi,
4 paket halinde 2.320 gram Esrar Maddesi, 18 gram Kokain Maddesi, 19 gram Metamfetamin Maddesi, 23 gram Eroin
Maddesi, 30 gram Bonzai Maddesi, 12.352 Captagon Maddesi, 1 adet hassas terazi, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av
tüfeği ele geçirilmiştir.
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında diğer iki adım kadar önemli olan bir diğer konu ise İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet ASLAN’ ın bizzat katılım sağladığı ve yürütme faaliyetleri ile farkındalık yaratıldığı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimizdir. Bir gencimizin uyuşturucuya başlaması veya uyuşturucu maddeden kurtulması tonlarca uyuşturucu madde yakalamaktan daha kıymetlidir. Ayrıca uyuşturucu madde kullanmak suçu kapsamında kendisine işlem yapılan 125 gencimiz, 2022 yılı içerisinde AMATEM’ de tedavi olmaya ikna edilmiştir.

Tedavi sonrasında da iletişimimiz devam etmektedir. Ayrıca Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU’ nun talimatlarıyla başlatılan EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE projesi kapsamında anne ve anne adaylarımıza yönelik çocuklarının uyuşturucudan uzak kalması için 2022 yılında 975 oturumda 35.325 anneye yönelik yüz yüze eğitimler verilerek bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik NARKOGENÇLİK projesi ile eğitimler verilmiştir. Mersin merkez ve tüm ilçeleri kapsayacak şekilde NARKOREHBER eğitim seminerlerinde Belediye Personeli, Öğretmenler, STK, Esnaf, Okul Aile Birliği, Muhtarlar, Din Görevlileri, Özel Güvenlik çalışanları ve Emniyet Teşkilatı personeline yönelik uyuşturucuyla mücadele eylem planı harekete geçirilerek eğitimler verilmiştir

Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?