Mersin Ticaret Sanayi Odası Seçiminde KIZILTAN ve KAYACI Sandıktan Çıkmayı Başardı

Mersin Ticaret Sanayi Odası Seçiminde KIZILTAN ve KAYACI Sandıktan Çıkmayı Başardı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) gerçekleştirilen meclis üyeliği ve meslek komitesi seçimlerinden 4 başkan adayından mevcut Başkan Ayhan Kızıltan, İnşaat sektöründen MTSO’ ya girerek tekrar başkan adayı olmaya hak kazandı. Diğer aday Hakan Kayacı da grubundan çıkarak başkan adayı olmaya hak kazandı. Başkan Adayları İsa Çani ve Ufuk Maya gruplarından çıkamadı. Çani ve Maya aday olma şansını kaybetti. 

OY KULLANAN GRUPLAR ARASINDA GERGİN ANLAR YAŞANDI

Yenişehir Fuar alanında gerçekleştirilen seçim sırasında zaman zaman arbede yaşandı. Yer yer kavgaya dönüşen tartışmalar güvenlik güçleri ve sağ duyulu üyelerin araya girmesi sonucu kontrol altına alınabildi. Geniş güvenlik önlemi alan polisler taşkınlık yapanlara müdahale ederek olayların büyümesine engel oldu.   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının gerçekleştiren Olağan seçimleri yoğun ilgi gördü.

Yenişehir Fuar alanında gerçekleştirilen seçimlerde MTSO üyeleri zaman zaman zaman izdihama neden oldu. İş insanları oy kullanmaları için geniş güvenlik önlemleri altında fuar alanına alındı.  İş insanları  41 meslek komitesi üyesi ve 115 meclis üyesini seçimi için oy kullandı.

MTSO seçimleri öncesi  mevcut Başkan Ayhan Kızıltan, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, MTSO Meclis Üyeleri Ufuk Maya ve Hakan Kayacı başkan adayı olduklarını açıklamıştı.  Ancak aday olabilmek için meslek komitesi seçimlerindeki gruplardan çıkılması gerekiyordu. 4 başkan adayından mevcut Başkan Ayhan Kızıltan, İnşaat sektöründen MTSO’ ya girerek tekrar başkan adayı olmaya hak kazandı. Diğer aday Hakan Kayacı da grubundan çıkarak başkan adayı olmaya hak kazandı. Başkan Adayları İsa Çani ve Ufuk Maya gruplarından çıkamadı. Çani ve Maya aday olma şansını kaybetti. 

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen oy kullanma işlemleri sonrası saat 17.00’yi göstermesinin ardından oy kullanma işlemi sona ererek sayım işlemine geçildi.  Sonuçların açıklanması ile kazanan meslek komitesi ve meclis üyeleri büyük sevinç yaşadı. Kazanan üyeler omuzlara alınarak davul zurna eşliğinde zafer turu attı.

Bugün seçilen üyeler 11 Kasım’da yönetim kurulu başkanını ve yönetim kurulu üyelerini seçecek. Kesin olmayan sonuçlarla bazı komitelere seçilen üyeler;

6.Gruptan Mavi Listede Umut Çelik,

23.Grup Beyaz Listede İsmail Yerlikaya,

8 Grup. Mavi Listede Mehmet Sait Doğan.

 38.gruptan Ekrem Sağlam Celal Kurt 

 40. grup Hasan Engin, Ibrahim Argün, Azmi Gündüz  

 36. grup Serdar Yıldızgören, Ahmet baran, Bedri akyüz meclise girdi.

 24. grupta Adnan Gündoğdu, Zeki Ceylan, Orkun gıda meclise girdi

 17. Grupta Sinan Koç  meclise girdi.

31 .Grup Sarı Listede Yer Alan, İzzet Kocakaplan, İlhan Demir.

39. Grup Mavi Liste Ümit Mete

27.grup Cihan Hazar

 

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?