Mersin Üniversitesi Tüm İmkanlarıyla Depremzedelerimizin Yanında Olmaya Devam Ediyor

Mersin Üniversitesi Tüm İmkanlarıyla Depremzedelerimizin Yanında Olmaya Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ülkemiz yaralarını hızla sarmaya devam ediyor.Üniversitemiz de ülkemizin bütün kurumları gibi depremzedelerimiz için tüm imkanlarını seferberediyor.Üniversitemiz depremden etkilenen vatandaşlarımız için Hatay’a iki, Osmaniye’ye bir adet olmaküzere üç yardım tırını bölgeye gönderirken, deprem bölgesinde ikamet eden Üniversitemizöğrencilerinden ilimize ulaşmış olanların barınma, beslenme, kıyafet vb. tüm ihtiyaçlarını da karşıladı.Gönüllü personel ve öğrencilerimizden oluşan ekibin 10’u Hatay’da, ikisi de Osmaniye’de aramakurtarma faaliyetlerine katıldı.
Doğal Afet Arama Kurtarma Topluluğu ile Korumalı Futbol Topluluğuüyesi olan 16 öğrencimiz ise Osmaniye’de arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.Depremin yaşandığı günden itibaren Üniversitemiz merkezi yemekhanesi 24 saat açık hale getirilerek,depremzedelere ücretsiz çorba, simit, çay ve döner dağıtımı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıraÜniversitemiz Onkoloji Hastanesi’nin yanında yer alan 20 odalı misafirhanemiz ile kırk odalı konukevimiz depremzedeler ve yakınları için tahsis edildi. Bu yerlerde depremzedelere hizmet veren sağlıkpersonelimize de ücretsiz hizmet verilmeye devam ediliyor.
Üniversitemiz Hastanesi önüne kurulan çadırın içerisine ısıtıcılar yerleştirilerek, hasta yakınlarının bekleyebilmesi için bir alan oluşturulurken; hastanemiz merkez ve acil kafeteryalarındadepremzedelerimize ücretsiz çorba, döner, kavurma ve pilav dağıtımı gerçekleştirildi. Deprembölgelerinden gelen yaralılarımıza yer açmak amacıyla, hastanemizde yataklı servislerde ve yoğunbakımda taburcu edilebilecek durumdaki hastalar taburcu edildi.Deprem bölgelerindeki öğrencilerimiz de unutulmadı. Bu bölgelerde ikamet eden öğrencilerimiz ÖİBS üzerinden tespit edilirken, öğrencilerimize ulaşılarak eğitim ve öğretime yönelik danışmanlıkhizmetinin yanı sıra, barınma sorunları var ise Mersin’de bu sorunun giderilmesi için gerekli çalışmalaryapıldı. Mersin Valiliği ve Kredi Yurtlar Kurumu ile koordineli bir şekilde deprem bölgesinden gelenyaralı ve yakınlarına kampüsümüz içerisinde yer alan Kırkkaşık Kız Yurdu tahsis edildi.
Depremzedelerimizin psiko-sosyal destek almalarını da sağlayan Üniversitemizde; Üniversitemiz TıpFakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Fevziye Torosve Doç. Dr. Gülen Güler Aksu tarafından depremden etkilenen ve ilimize getirilen çocuk ve ergenlereyönelik “Afet ve Travma Polikliniği” de hizmete açıldı. Bunun yanı sıra, Üniversitemiz İnsan ve ToplumBilimleri Fakültesi Psikoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğükoordinasyonunda kız ve erkek öğrenci yurduna yerleştirilen depremzedelere psikolojik anlamdadestek olmak amacıyla bizzat konakladıkları yerde hizmet verilmeye devam ediyor.Depremzedeler için bir diğer önemli konu olan kan bağışında ise Üniversitemiz ilk andan itibarenalarma geçti. Üniversitemiz Hastanesi girişinde yer alan Kan Bağış Birimi’nde iki gün içerisinde 300ünite kan bağışı gerçekleştirildi.
AFAD ve Kızılay bünyesinde oluşturulan yardım kampanyaları isepersonel ve öğrencilerimizin katılımının sağlanması için sosyal medya hesaplarımızdan duyuruldu.Depremzede vatandaşlarımız, kendilerinin barınma, kıyafet, beslenme vb. diğer tüm ihtiyaçlarıkonusunda yanlarında olan Üniversitemize ve Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar’a teşekkürlerini iletti.
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?