MERSİN’DE ÇEKİLEN TURNA MİSALİ FİLMİ GÖSTERİME GİRDİ

MERSİN’DE ÇEKİLEN TURNA MİSALİ FİLMİ GÖSTERİME GİRDİ

TURNA MİSALİ filmi çekildiği il olan Mersin’de ve İzmir’de gösterime giriyor.

Mersin’in Silifke ilçesinde çekilen Turna Misali filmi 30 Aralık 2022’de Mersin Saya Park Cinens ve İzmir Alsancak Karaca Sinemalarında gösterime giriyor.

Yönetmenliğini İffet Eren Danışman Boz, yapımcılığını Eyüp Boz’un üstlendiği film Kültür Bakanlığı ve Trt desteğiyle, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sponsorluğu’yla çekildi.

Bir yörük ailesinin mevsimlik göç hazırlıkları üzerinden yaşadığı fikir çatışmasını ve yerleşik hayata geçmek ile yörük geleneklerini korumak arasındaki ikilemi ele alan Turna Misali en son 22. Anchorage Uluslararası Film Festivali’nde ‘Mother of Cultural Exchange’ ödülüne layık görülmüştü. 5 Aralık 2022’de tamamlanan 2. Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali’nde de en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu, en iyi sanat yönetmeni ve jüri özel ödülü olmak üzere 4 dört ödüle layık görüldü. Başrollerini Sennur Nogaylar, Necmettin Çobanoğlu, Timur Ölkebaş, Zeynep Elçin ve Sercan Can’ın paylaştığı Turna Misali, dünya prömiyerini 34. Uluslarası Tokyo Film Festivali’nde gerçekleştirmişti.

Turna Misali 2019’da Trt 12 Punto Senaryo Günlerinde Trt Ön alım ödülü kazandı. 41. İstanbul Film Festivali’de Türkiye prömiyerini yapan film, 10. Antakya Film Festivali’nde Yeşilçam Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.

29. Adana Altınkoza Film Festivali’nde ve 33. Ankara Film Festivalinde özel gösterim yapan film artık izleyicisiyle buluşmak için gün sayıyor.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?